De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung werkt aan stemgestuurde speaker met Bixby’

Thomas Haenen
4 juli 2017, 12:33
1 min leestijd
‘Samsung werkt aan stemgestuurde speaker met Bixby’

Samsung heeft een slimme speaker met de stemgestuurde assistent Bixby in ontwikkeling. Daarmee gaat het bedrijf Google, Amazon en Apple achterna.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Bixby-speaker in ontwikkeling

De Koreaanse fabrikant werkt al geruime tijd aan de speaker, zo meldt de Wall Street Journal. Het project, dat intern ‘Vega’ wordt genoemd, is echter nog niet heel vergevorderd. Zo zouden de exacte hardware en ook het design nog niet zijn vastgelegd. Een releasedatum is onbekend, maar waarschijnlijk verschijnt de speaker niet meer in 2017.

We weten enkel dat Vega wordt aangedreven door Bixby, de stemgestuurde assistent die Samsung eerder dit jaar presenteerde. Bixby werd met grote beloftes gepresenteerd als onderdeel van de Galaxy S8. De assistent zou onder andere geïntegreerd kunnen worden in andere apps, waardoor je met je stem vrijwel je hele toestel kan bedienen. Ook zou Bixby slimmer en sneller leren dan andere assistenten.

Samsung Bixby-speaker

Tot op heden is Bixby echter nog niet van de grond gekomen. Hoewel de Galaxy S8 al een aantal maanden in de winkels ligt, is er vooralsnog enkel in de Verenigde Staten en Zuid-Korea een beperkte testversie beschikbaar. Een definitieve versie van Bixby komt volgens de Wall Street Journal eind juli, al is dat nog niet door Samsung bevestigd. Bovendien zijn er vooralsnog geen plannen om een Nederlandse versie van Bixby Voice beschikbaar te maken.

De concurrentie onder de stemgestuurde speakers wordt steeds heviger. Amazon’s Echo-speakers domineerden tot nu toe, maar Google Home is inmiddels in populariteit aan het groeien. Apple doet dit najaar ook een duit in het zakje, met de introductie van de HomePod. De Samsung Bixby-speaker moet van goeden huize komen, wil het die stevige concurrentie aankunnen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu