Bixby Voice beschikbaar: zo werkt de Galaxy S8-assistent

Thomas Haenen
22 juni 2017, 10:49
2 min leestijd
Bixby Voice beschikbaar: zo werkt de Galaxy S8-assistent

Samsung heeft een previewversie van Bixby Voice vrijgegeven. Daarmee hebben we voor het eerst een idee van hoe de stemgestuurde Galaxy S8-assistent werkt.

Lees verder na de advertentie.

Bixby Voice Early Access beschikbaar in VS

Amerikaanse gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus kunnen zich sinds kort aanmelden voor het Bixby Early Access Program. Onder die gebruikers wordt nu een voorlopige versie van de stemgestuurde assistent verspreid. Deze versie biedt een eerste blik op wat er allemaal met de assistent mogelijk is.

Bixby kan vooralsnog enkel gebruikt worden voor een aantal meegeleverde Samsung-apps, of om de instellingen aan te passen. Zo kan de assistent bijvoorbeeld verbindingen aan- of uitzetten, of het volume van je smartphone veranderen. Ook kun je Bixby foto’s laten maken, iemand laten opbellen, of vragen om de Calculator-app te openen en een som uit te rekenen.

Bixby Labs

Samsung claimt dat Bixby alles kan doen wat je normaal met je touchscreen doet, waardoor je in theorie je smartphone hands-free kan gebruiken. Dat zit er nog niet helemaal in, omdat apps van andere ontwikkelaars vooralsnog geen Bixby-ondersteuning bieden. Daar lijkt Samsung wel aan te werken, want in een speciale Labs-sectie van de app zijn al beperkte acties te vinden voor onder andere Facebook, Instagram en Uber.

Daarnaast heeft Bixby verschillende menu’s die het gebruik van de assistent aanmoedigen. Zo kun je Bixby verbeteren door er gesprekken mee te voeren. In je persoonlijke profiel is te zien hoe vaak je met de assistent hebt gesproken, en kun je aangeven welke antwoorden minder geslaagd zijn. Samsung lijkt het haast als spel in te steken, want bij het profiel is ook je level te zien. Stel je meer vragen, dan stijgt je level.

Bixby werd bij de introductie van de Galaxy S8 gepresenteerd als een belangrijk onderdeel van het toestel. De stemgestuurde assistent was echter niet op tijd voor de release af. Pas enkele maanden na de release experimenteert Samsung met een voorlopige versie. Het is onduidelijk wanneer de definitieve versie volgt. In Nederland moeten we sowieso nog wel even wachten: Bixby ondersteunt vooralsnog alleen Engels en Zuid-Koreaans. Er zijn op korte termijn geen plannen om Samsung Bixby in het Nederlands aan te bieden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu