Samsung boekt sterk kwartaal dankzij stijgende smartphoneverkoop

Redactie
6 januari 2012, 14:03
1 min leestijd
Samsung boekt sterk kwartaal dankzij stijgende smartphoneverkoop
samsung-galaxy-sii-sales

Samsung heeft in het vierde kwartaal van 2011 een goed kwartaal gedraaid. De winst bedroeg 3,5 miljard euro, een stijging van 22 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Vooral de stijgende smartphoneverkoop zorgde voor de hogere winst, in andere divisies zoals die van televisies en chips liepen de inkomsten terug. Hoeveel telefoons Samsung precies heeft verkocht is niet bekend gemaakt, iets wat Samsung traditiegetrouw nooit doet, maar naar verwachting zijn er tussen de 32 en 35 miljoen smartphones over de toonbank gegaan. Het vorige kwartaal waren dat er op zijn hoogst 24 miljoen.

Vooral het succes van de Samsung Galaxy S II heeft bijgedragen aan de winst van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Ook de Samsung Galaxy Note (met het grote 5.3 inch scherm) en de Galaxy Nexus deden het allebei goed. Zo is de Galaxy Note al meer dan een miljoen keer verkocht en is uit de Android-statistieken van Google af te leiden dat er al meer dan 700.000 exemplaren van de Galaxy Nexus actief zijn.

Lees verder na de advertentie.

Voor de komende periode ziet de toekomst er voor Samsung goed uit. Binnenkort wordt de Samsung Galaxy S III verwacht met Android 4.0 Ice Cream Sandwich aangevuld met het eigen TouchWiz. Ook de andere divisies van Samsung lijken het steeds beter de doen. Vooral de vraag naar losse onderdelen zoals geheugenchips en hoogwaardige OLED-schermen voor gebruik in telefoons en tablets van concurrerende fabrikanten zal hoogstwaarschijnlijk flink toenemen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu