‘Samsung brengt Galaxy S5 in januari uit’

Gijs Ettes
10 oktober 2013, 16:17
1 min leestijd
‘Samsung brengt Galaxy S5 in januari uit’
galaxy s5 in januari

Volgens verschillende Koreaanse media die bronnen zouden hebben gesproken binnen Samsung verschijnt de Samsung Galaxy S5  in januari.

Deze release zou zo relatief vroeg plaatsvinden vanwege de uiteindelijk enigszins teleurstellende resultaten van de Galaxy S4, het toestel dat bij zijn release nog alle verkooprecords brak.

Lees verder na de advertentie.

Maar, Samsung is nog steeds niet helemaal tevreden met de resultaten van het vlaggenschip.  Dat is de grootste reden van een vervroegde release van de Galaxy S5. De Galaxy S4 kwam nog in maart 2013 uit, en zijn voorganger pas in de maand mei van 2012. Weer tien maanden tussen een nieuwe release is daardoor niet geheel onwaarschijnlijk.

Het wordt verwacht dat Samsung de eerste Android-telefoon met 64-bits-ondersteuning gaat uitbrengen met zijn Galaxy S5. Het toestel zou hiervoor gebruikmaken van een Exynos 5430-chip, die ook nog eens acht cores bevat.

De camera van de Galaxy S5 zou daarnaast worden opgevoerd tot 16 megapixels, en het veel beter doen in slechte lichtomstandigheden, mede dankzij verbeterde optische beeldstabilisatie.

Let wel: bovenstaande informatie is allemaal gebaseerd op geruchten. In principe is er nog niets zeker over het volgende grote vlaggenschip van de Galaxy S-serie. Zodra dat wel bekend is, lees je het uiteraard op AndroidPlanet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu