Placeholder
Redactie

De officiële nieuwe en vooral grotere batterij van de Samsung Galaxy S III is vandaag in een Engelse webwinkel verschenen. De batterij heeft een opslagcapaciteit van 3000 mAh, toch zo’n 900 mAh meer dan de originele accu van 2100 mAh. Dit betekent dat je bij de huidige batterijduur van de Galaxy S III ongeveer een derde moet optellen. De accu beschikt, net als de originele batterij, over een ingebouwde Near Field Communication (NFC)-chip en je krijgt er standaard een nieuwe back cover bij.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De nieuwe ruimere back cover moet genoeg plaats bieden aan de grotere accu. Hierdoor wordt de smartphone wel wat dikker. De batterij heeft helaas een flink prijskaartje: in de Engelse webwinkel kost de accu 49.99 euro. Dat is niet vreemd voor een batterij van hetzelfde merk – en daarmee ook het meest origineel – als de smartphone, maar zal door de prijs enkel degenen aanspreken die hard snakken naar een wat langere batterijduur.

Samsung heeft nog geen officiële foto van de accu vrijgegeven.