Gerucht: Samsung stopt verkoop budgettoestellen in Nederland

Gijs Ettes
1 oktober 2015, 17:18
1 min leestijd
Gerucht: Samsung stopt verkoop budgettoestellen in Nederland

Naar verluidt stopt Samsung in Nederland met de verkoop van goedkope smartphones om zich meer te richten op het midden en hoge segment. Dat meldt Androidworld op basis van anonieme bronnen.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung budgettoestellen gaan verdwijnen’

In een reactie aan Android Planet laat Samsung weten dat het een gerucht is, dat vooralsnog niet kan worden bevestigd. Het bedrijf zou per 1 november de verkoop van toestellen van onder de 150 euro willen uitfaseren, zodat het zich beter kan richten op de duurdere midrange en high-end toestellen met een hogere marge.

Eind vorig jaar werd al bekend dat Samsung dit jaar minder toestellen zou uitbrengen. Dat was tot nu toe in 2015 inderdaad het geval, al zijn er de afgelopen maanden nog enkele toestellen van rond de 100 euro uitgebracht, zoals  de Samsung Galaxy J1. Die verdwijnen niet direct uit de winkels; eerst zullen  de voorraden  opgemaakt moeten worden.

De stap van Samsung om zich meer te richten op de hogere segmenten is logisch, aangezien het bedrijf in het budgetsegment al langer last heeft van stevige concurrentie uit China. Fabrikanten als Xiaomi, Huawei en Lenovo komen steeds vaker met betaalbare Android-smartphones die qua hardware en prestaties de toestellen van Samsung overtreffen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu