De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuw Samsung-patent toont smartphone die zichzelf kan buigen

Erwin Vogelaar
27 november 2016, 10:01
2 min leestijd
Nieuw Samsung-patent toont smartphone die zichzelf kan buigen

Bedrijven werken hard aan de flexibele smartphone. Samsung heeft nu een nieuw patent toegewezen gekregen dat meer van de technologie achter de mogelijke buigbare Samsung-smartphone van de toekomst laat zien.

Lees verder na de advertentie.

Samsung buigbare smartphone

Fabrikanten zijn al jaren bezig met het onderzoeken van de volgende stap in de smartphone-industrie: buigbare smartphones. Het kan nog wel eventjes duren tot we deze technologie in onze handen krijgen. Toch is het mooi om te zien welke ideeën er zijn en welke stappen er al gezet worden. Er komt een moment dat alles op z’n plaats valt en dan is de buigbare smartphone dichtbij. Eerder deze maand kreeg Samsung al een interessante patent toegewezen voor een smartphone die opgevouwen kan worden. Deze keer is het de beurt aan een volledig buigbare smartphone door het gebruik van een grid.

samsung buigbare smartphone

Wat opvalt aan dit patent is in hoeveel details het is uitgewerkt. Dat is goed nieuws, want als er beter over wordt nagedacht is de kans groter dat het daadwerkelijk ooit realiteit wordt. In dit patent wordt een flexibel scherm beschreven dat ondersteund wordt door een grid, waardoor het zonder probleem kan buigen. Sterker nog: het toestel kan energie gebruiken om zichzelf te buigen.

Een uit zichzelf buigende smartphone klinkt wellicht overdreven, maar zijn er zijn handige functies voor te bedenken. Deze buigkracht kan bijvoorbeeld gebruikt worden om in de instellingen van het toestel een vorm te kiezen, waarna de telefoon die vorm uit zichzelf aanneemt. Of het is praktisch dat wanneer je gebeld wordt, de telefoon in je hand automatisch buigt zodat de microfoon dichter bij je mond komt en je beter verstaanbaar bent. In een wereld waarin we constant op zoek zijn naar manieren waarop technologie werk van ons kan overnemen, is een zelfbuigbare smartphone geen gek idee.

samsung buigbare smartphone

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu