De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung komt volgend jaar met buigbare smartphones’

Jarno Stinissen
7 juni 2016, 10:04
1 min leestijd
‘Samsung komt volgend jaar met buigbare smartphones’

Samsung overweegt om volgend jaar met twee buigbare smartphones op de markt te komen. De toestellen gaan schuil onder de codenaam ‘Project Valley’ en worden mogelijk al op het Mobile World Congress in februari 2017 gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Samsung buigbare smartphones

De buigbare smartphones van Samsung kunnen in de praktijk gaan werken als smartphone én tablet. Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen  dat minimaal één van de twee over een uitklapbaar scherm beschikt. Deze 5 inch-smartphone is uit te vouwen tot 8 inch, waardoor het toestel te gebruiken is als een tablet.

galaxy note edge

De  smartphones  worden op zijn vroegst volgend jaar in februari op het Mobile World Congress gepresenteerd. De nieuwe buigbare toestellen vallen echter niet onder de Galaxy S-lijn, waardoor het nog onduidelijk is wat voor vernieuwingen deze populaire serie krijgt.

Ook slaat Samsung mogelijk de Galaxy Note 6 over en brengt de Galaxy Note 7 uit als nieuwste toestel uit de serie. Hierdoor zou het nummer gelijk getrokken worden  met de Galaxy S-lijn. Verder is bekend dat  de nieuwe Note hoogstwaarschijnlijk een dubbele camera heeft aan de achterkant, op Android N draait en over een usb-c-aansluiting beschikt.

De Samsung buigbare smartphones zouden als eerste Samsung-toestel beschikken over een uitklapbaar of opvouwbaar scherm. Met de Galaxy S Edge-serie heeft Samsung wel al enkele smartphones uitgebracht met een gebogen OLED-scherm, waaronder de Galaxy S6 Edge en S7 Edge. Het scherm zelf is niet buigbaar, maar de gebogen randen worden gebruikt om notificaties en andere informatie zoals contacten op te tonen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu