Samsung werkt aan verbeterde 13-megapixel-camerasensor

Gijs Ettes
7 oktober 2013, 9:28
1 min leestijd
Samsung werkt aan verbeterde 13-megapixel-camerasensor
samsung-camerasensor

Samsung werkt aan een camerasensor van 13 megapixels. De Samsung-camerasensor zou zorgen voor betere beeldstabilisatie en foto’s in donkere omstandigheden.

Dit heeft een Samsung-dochter die verantwoordelijk is voor dit soort technologieën bevestigd, zo meldt SamMobile. De aankomende 13-megapixel-camerasensor van Samsung zou voor betere foto’s moeten zorgen dan zijn equivalenten van 13 megapixels.

Lees verder na de advertentie.

Dit doet hij onder andere dankzij een ‘anti-schud-functie’ die ervoor zorgt dat afwijkingen tot 1,5 graden gecorrigeerd kunnen worden. Dit is meer dan twee keer zoveel als gebruikelijke digitale camera’s kunnen doen. Wazige foto’s kunnen met deze technologie bijvoorbeeld voorkomen worden.

Foto’s zouden daarnaast dankzij de nieuwe Samsung-camerasensor tot acht keer helderder zijn in donkere omstandigheden dan bij camera’s van concurrenten het geval is, terwijl hij klein genoeg blijft om in een gemiddelde smartphone te passen.

Nieuwe Samsung-camerasensor mogelijk voor Galaxy S5

Volgens de geruchten zou Samsung de nieuwe cameratechnologie momenteel al aan het testen zijn bij verschillende fabrikanten. Hierdoor is het goed mogelijk dat de Samsung Galaxy S5 het eerste toestel wordt waarin we de nieuwe Samsung-camerasensor gaan zien.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu