Samsung ziet winst voor het eerst dalen, maar zet in op nieuwe smartphones

Redactie
31 juli 2014, 12:46
1 min leestijd
Samsung ziet winst voor het eerst dalen, maar zet in op nieuwe smartphones
Samsung cijfers

De Galaxy S5 heeft, ondanks dat het toestel het net zo goed heeft gedaan als zijn voorgangers, er niet voor gezorgd dat de winst van Samsung zou dalen. Het is de eerste keer in drie jaar dat Samsung zijn winst ziet dalen, mede door de verzadiging op de smartphonemarkt. Eerder waarschuwde het Zuid-Koreaanse bedrijf al voor een lagere omzet en winst, mede omdat de smartphone- en tabletmarkt niet meer zo snel groeien als de afgelopen jaren het geval was.

De nettowinst van Samsung in het tweede kwartaal van 2014 bedraagt 4,5 miljard euro. Een jaar geleden was dit aantal nog 5,6 miljard euro. Ook andere Samsung cijfers waren minder dan voorheen: de omzet daalde van 41,8 naar 38,1 miljard euro.

Lees verder na de advertentie.

Samsung cijfers

Samsung heeft vertrouwen in de toekomst, mede door de lanceringen van verschillende vlaggenschepen. Zou komt de fabrikant binnenkort met de Galaxy Note 4 en ook de Galaxy F, het high-end model dat van metaal is gemaakt, zou voor een boost van de verkopen moeten zorgen. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers zei Samsung dat ze met smartphones komen die van “nieuwe premium materialen” gebruikmaken, mogelijk duidend op de Galaxy F. Ook de Galaxy Alpha maakt gedeeltelijk gebruik van een metalen behuizing.

Het laatste Samsung-nieuws

Galaxy S5 videoreview

Samsung Galaxy S5 video review (Dutch) - AndroidPlanet.nl

Samsung Galaxy S5 kopen

Wil je de Galaxy S5 kopen, bekijk  dan hieronder de beste aanbiedingen in combinatie met een abonnement. De S5 is ook los verkrijgbaar voor circa 650 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu