De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Cloud stopt met backup en herstellen van app-data’

Erwin Vogelaar
17 december 2017, 14:08
2 min leestijd
‘Samsung Cloud stopt met backup en herstellen van app-data’

Mogelijk stopt Samsung met de backup van app-data in Samsung Cloud. Ook de restorefunctie moet het daarbij ontgelden.

Lees verder na de advertentie.

Stopt Samsung Cloud met het opslaan van app-data?

Het lijkt erop dat Samsung stopt met een nuttige functie van backupdienst Samsung Cloud. In een e-mail naar klanten wordt vermeld dat de opgeslagen app-data vanaf 11 januari wordt verwijderd. Het is vanaf dan tevens niet meer mogelijk om de restorefunctie te gebruiken om app-data terug te zetten op een nieuw toestel.

Het is onduidelijk hoe betrouwbaar de e-mail is. Het bericht is hieronder te lezen. De e-mail lijkt gestuurd te zijn op 5 december en is gisteren via Reddit gedeeld. De gebruikte taal in de e-mail is twijfelachtig en buiten deze e-mail om lijkt Samsung er verder ook niet over te communiceren. Daarom houden we een slag om de arm. Reddit-gebruikers zijn echter niet blij met dit nieuws.

samsung cloud

Met Samsung Cloud is het onder andere mogelijk om de data van Samsung-apps en enkele apps van andere partijen in de cloud op te slaan. Dit is handig als je tussen toestellen wisselt. Ook is er een herstelfunctie aanwezig voor het instellen van een nieuw toestel. Samsung biedt gebruikers 15GB aan opslagruimte aan voor deze en andere backup-data.

Een alternatief voor het gebruik van Samsung Cloud is de backup-functie van Google, maar daarmee wordt qua app-data enkel de data van Google-apps en enkele apps van andere partijen opgeslagen. Data van Samsung-apps wordt hiermee dus niet bewaard. Wel biedt de Play Store enkele andere backup-opties, mocht Samsung Cloud inderdaad stoppen met het opslaan van app-data.

Tip: Installeer het Samsung always on-scherm

Wist je trouwens dat je jouw Samsung-toestel een always on-display kan geven. Nieuwere Samsung-toestellen hebben deze functie standaard, maar sinds kort is dit via een omweg ook te activeren op ouder of minder krachtig Samsung-toestel.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu