De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Samsung werkt aan compacte Galaxy S9 Mini

Redactie
14 november 2017, 12:44
2 min leestijd
Gerucht: Samsung werkt aan compacte Galaxy S9 Mini

Samsung werkt naar verluidt aan een compacte smartphone met een scherm van 5 inch of kleiner. Mogelijk gaat het om een kleine versie van de Galaxy S9, die volgend jaar verschijnt.

‘Compacte Galaxy S9 in de maak’

Dat meldt de Chinese lekker Ice Universe, die eerder informatie over Samsung-smartphone lekte en het bij het juiste eind had. Het zou gaan om een compact toestel met een 5 inch-scherm of kleiner, dat – net als de Galaxy S8 en S8 Plus – de volledige voorkant vult. Heel opvallend is dat niet: ook de nieuwe Galaxy A-serie zou een voorkantvullend scherm hebben.

galaxy a3 2017 review

Hoewel de Galaxy S9 Mini dus voor de hand ligt, is het nog allerminst zeker dat dit toestel er daadwerkelijk komt. Rond de release van de Galaxy S6, Galaxy S7 en Galaxy S8 verschenen er ook geruchten over een Mini-versie, maar deze telefoons kwamen er uiteindelijk nooit. Het laatste Mini-toestel was de Galaxy S5 Mini, die in 2014 verscheen.

Mogelijk is de compacte smartphone onderdeel van een nieuwe lijn Samsung-telefoons, die zich richt op consumenten die liever kleinere smartphones gebruiken. Tot die tijd kun je terecht bij de Galaxy A3 (2017), die over een 4,7 inch-scherm beschikt. Dat toestel kost iets meer dan 200 euro en heeft een grotere broer in de vorm van de Galaxy A5 (2017).

Samsung Galaxy A3 (2017)

Samsung Galaxy A3 (2017) prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 229,-

Bekijken

Wat we weten over de Galaxy S9

Over de Samsung Galaxy S9 wordt langzaam meer duidelijk, al zijn de exacte specificaties nog onbekend. Volgens de laatste geruchten heeft het toestel een dubbele camera en wordt de vingerafdrukscanner daaronder geplaatst. Dat laatste is belangrijk, want veel gebruikers van de Galaxy S8 (Plus) hebben moeite met het feit dat de vingerafdrukscanner nu naast de camera zit, en hierdoor op de tast lastig te vinden is.

We weten nog niet wanneer de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus worden aangekondigd, maar de verwachting is dat de fabrikant het nieuwe vlaggenschip in februari of maart 2018 onthuld. De Galaxy S8 en S8 Plus werden dit jaar tijdens een Unpacked-evenement in maart uit de doeken gedaan.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu