Samsung DeX officieel: maak van je Galaxy S8 een desktopcomputer

Erwin Vogelaar
29 maart 2017, 19:04
2 min leestijd
Samsung DeX officieel: maak van je Galaxy S8 een desktopcomputer

Naast de nieuwe Samsung Galaxy S8 is ook de Samsung DeX officieel aangekondigd. Met deze dock kun je de smartphone als een desktopcomputer gebruiken, inclusief browser en Microsoft Word.

Lees verder na de advertentie.

Samsung DeX officieel

Samsung heeft vandaag de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus officieel gepresenteerd. De toestellen zullen vanaf 28 april verkrijgbaar zijn. Wat je dan ook kunt kopen is de Samsung DeX, een opvallende accessoire voor beide toestellen. Want hoewel er ook een nieuwe versies van virtualrealitybril Gear VR en de Gear 360 uitgebracht worden, is de DeX duidelijk de meest innovatieve uitbreiding. Stop je Galaxy S8 in deze dock en je kunt de smartphone als een desktopcomputer gebruiken.

Werken met DeX zal vergelijkbaar zijn met Chrome OS voor Chromebooks. Ook dit is een beperkt besturingssysteem dat voornamelijk om de browser draait. Je kunt met de DeX gebruikmaken van een toetsenbord en muis om een desktopbrowser en andere apps gebruiken op een apart beeldscherm. Samsung werkt samen met Microsoft zodat je onder andere gewoon Microsoft Office kunt gebruiken. Adobe zorgt ondertussen voor werkzame versies van Acrobat Reader en Lightroom mobile.

Een monitor wordt aangesloten via hdmi, terwijl je een muis en toetsenbord kunt verbinden via usb (2.0) of bluetooth. Je toestel wordt in de DeX ook direct opgeladen. De Samsung DeX zal vanaf half april te koop zijn en zal 149 euro kosten. De Gear 360 is iets duurder, want de camera gaat voor 249 euro weg.

Samsung Galaxy S8

De Galaxy S8 zal vanaf 799 euro verkocht worden, terwijl de grotere Galaxy S8 Plus voor 100 euro meer over de toonbank gaat. Beide toestellen vallen op door een flink scherm, dat nauwelijks randen heeft. De vingerafdrukscanner zit daarom aan de achterkant. Ook hebben beide toestellen een eigen virtuele assistent, genaamd Bixby. Wij hebben de smartphone alvast kunnen proberen en onze impressies lees je in de Samsung Galaxy S8 preview.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu