De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Deze nieuwe DeX Pad verandert je Galaxy S9 in een computer’

Thomas Haenen
9 februari 2018, 10:46
2 min leestijd
‘Deze nieuwe DeX Pad verandert je Galaxy S9 in een computer’

De Samsung Galaxy S9 kun je straks net als zijn voorganger ook inzetten als een desktopcomputer. Daarvoor gebruik je de DeX Pad, waarvan de eerste afbeeldingen zijn gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung DeX Pad-foto’s uitgelekt

Samsungs DeX Pad heeft een nieuw design gekregen. Je legt de smartphone er nu plat op, waardoor je het touchscreen van de de Galaxy S9 als toetsenbord of muis kunt gebruiken. Het toestel ligt op een klein gat voor de ventilator, dat voorkomt dat je Galaxy S9 te warm wordt.

Aan de achterzijde zit een usb-c-aansluiting voor stroom, twee usb-poorten voor accessoires en een hdmi-poort voor een scherm. De accessoire werkt waarschijnlijk ook met de Galaxy S9 Plus. Die heeft een groter 6,2 inch-scherm, maar daar is op de DeX Pad ook ruimte voor.

Opvolger DeX Station

Vorig jaar bracht Samsung al een DeX Station uit voor de Galaxy S8. Die had een ander ontwerp waar het toestel rechtop in moest staan. Daardoor was het touchscreen in feite onbruikbaar terwijl je het apparaat als computer gebruikte. Ook had het accessoire nog een ethernetpoort voor bedraad internet; die lijkt op de DeX Pad te ontbreken.

Samsung DeX is een aangepaste versie van Android voor grotere schermen. Sluit je een Samsung-toestel met het accessoire aan op een monitor of televisie, dan krijg je een desktopvariant in beeld. Een selecte groep apps is aangepast voor het grote scherm, waaronder de browser, Office-apps en Netflix. Zo kun je op vakantie of onderweg je Galaxy S9 inzetten als een vervanger voor je laptop.

De Samsung Galaxy S9 wordt eind deze maand officieel onthuld. Ook de DeX Pad ziet daar waarschijnlijk het levenslicht. Beide zijn vervolgens vanaf maart in Nederland te koop. De adviesprijs van de Pad ligt waarschijnlijk tussen de 100 en 150 euro, vergelijkbaar met de DeX Station vorig jaar.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu