Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Verbeterde Samsung DeX Pad verandert Galaxy S9 in desktop-pc

Thomas Haenen
25 februari 2018, 18:01
1 min leestijd
Verbeterde Samsung DeX Pad verandert Galaxy S9 in desktop-pc

Naast nieuwe smartphones introduceerde Samsung ook verschillende Galaxy S9-accessoires. De belangrijkste daarvan is de verbeterde DeX Pad, waarmee je je smartphone gebruikt als laptop.

Lees verder na de advertentie.

Samsung DeX Pad officieel

De Samsung DeX Pad is een dock voor je smartphone, waarmee je deze op een groot scherm kunt gebruiken. Plaats het toestel op de Pad en sluit het vervolgens aan op een televisie of monitor om de DeX-modus van je Galaxy S9 te activeren. Het apparaat heeft ook een usb-aansluiting voor bijvoorbeeld een toetsenbord of muis.

In de desktopmodus functioneert de Galaxy S9 als een desktop of laptop. Veel van de populairste apps zijn geoptimaliseerd voor grotere schermen en worden in vensters weergegeven. Zo kun je Netflix kijken of browsen op groter beeld, of nog snel wat aanpassingen maken in je Word- of Excel-bestand.

Samsung DeX Pad officieel

Je smartphone als toetsenbord

Het is een verbeterde versie van de DeX Station, die het bedrijf vorig jaar met de Galaxy S8 introduceerde. Daar plaatste je het toestel rechtop in, waardoor het scherm moeilijker te bedienen was. Bij de DeX Pad leg je het toestel er simpelweg bovenop. Daardoor kun je de Galaxy S9 zowel als trackpad of toetsenbord gebruiken in de DeX-modus. Het toetsenbord vult het hele scherm van je smartphone, wat typen een stuk makkelijker maakt.

Vorig jaar beschikte de DeX Dock nog over een aansluiting voor vast internet met een ingebouwde ethernet-poort. Die is dit jaar gesneuveld. In plaats daarvan ben je afhankelijk van het mobiele internet op je toestel of een wifi-netwerk.

De DeX Pad is verkrijgbaar vanaf de Galaxy S9 release, op 16 maart. Het accessoire kost 150 euro en werkt waarschijnlijk ook met de Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu