De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Foto’s: ‘Dex Station verandert je Galaxy S8 in een echte computer’

Thomas Haenen
22 maart 2017, 9:21
2 min leestijd
Foto’s: ‘Dex Station verandert je Galaxy S8 in een echte computer’

Foto’s van de Dex Station zijn uitgelekt, een speciaal Galaxy S8-accessoire waarmee je je toestel als desktopcomputer kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Dex Station foto’s

De Samsung Dex Station heeft een stevige adviesprijs van 149 euro, als we de uitgelekte informatie van WinFuture mogen geloven. Het apparaatje wordt los verkocht en verschijnt waarschijnlijk tegelijkertijd met de Galaxy S8. Die smartphone wordt op 29 maart officieel onthuld en ligt vervolgens vanaf april in de winkels.

Samsung Dex Station foto's

De Galaxy S8 beschikt over een speciale Galaxy Desktop-optie, zo blijkt uit de uitgelekte informatie. Je kunt het toestel aansluiten op een monitor, toetsenbord en muis om de Galaxy S8 in desktopmodus te gebruiken. Daarmee kun je vermoedelijk je browser of documenten op een groter scherm bekijken. Vermoedelijk, want de precieze werking van de modus is nog niet bekend.

Microsoft introduceerde ruim een jaar geleden het Continuum Dock voor Windows 10-smartphones. Dit is een soortgelijk apparaat waarmee je je toestel als desktopcomputer kan gebruiken, in feite als een volwaardige Windows-computer. Verschillende apps waren voorzien van een speciale desktopmodus, waardoor je makkelijk kon schakelen tussen verschillende vensters en applicaties. Vermoedelijk werkt de Dex-modus op dezelfde wijze.

Dex Station aansluitingen

De Dex Station lijkt aardig prijzig, maar is wel voorzien van een flink aantal onderdelen en aansluiting. Zo heeft het apparaatje zijn eigen ventilator voor koeling, om te voorkomen dat de Galaxy S8 oververhit raakt tijdens gebruik. Met de hdmi-aansluiting kan het toestel namelijk maximaal een 4K-resolutie doorgeven aan een monitor. Het dock is daarnaast nog voorzien van twee usb-2.0-aansluitingen en een ethernetpoort voor snel bedraad internet. Met de meegeleverde power supply kun je de Galaxy S8 opladen terwijl deze in de Dex Station staat.

Vermoedelijk werkt de Dex Station ook prima met de Galaxy S8 Plus, de grotere variant van het toestel. Deze beschikt over een 6,2 inch-scherm, maar nagenoeg identieke hardware. Ook deze variant wordt op 29 maart officieel aangekondigd. Je kunt een Galaxy S8 kopen vanaf eind april, zowel los als in combinatie met abonnement.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu