De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Zo gaat Samsung zijn achterstand in dubbele camera’s inhalen’

Thomas Haenen
4 juli 2017, 14:11
2 min leestijd
‘Zo gaat Samsung zijn achterstand in dubbele camera’s inhalen’

Vrijwel alle grote fabrikanten hebben inmiddels smartphones met dubbele camera’s. Samsung blijft tot nu toe achter, maar het bedrijf zou grootse plannen hebben.

Lees verder na de advertentie.

Samsung kiest voor extra camera’s

Huawei, HTC, LG, Apple en anderen: allemaal bieden ze smartphones met dubbele camera’s aan. Dat maakt het des te opvallender dat Samsung, in absolute aantallen de grootste smartphonemaker ter wereld, de technologie nog niet heeft omarmd. De Koreaanse fabrikant lijkt echter klaar om van koers te wijzigen, zo beweert een doorgaans betrouwbare telecominsider op Twitter.

De volgende generatie Samsung Galaxy A-smartphones krijgt een tweede camera achterop, zo claimt de bron. Hoewel de insider geen namen noemt, gaat het waarschijnlijk om de Galaxy A5 (2018) en A7 (2018), die eind dit jaar worden aangekondigd. De huidige Galaxy A5 (2017) en A3 (2017) moeten het met een enkele camera doen. Ook de Galaxy C-serie, bestaande uit midrange-smartphones voor de Chinese markt, krijgt de technologie.

Samsung dubbele camera

Dat zou een flinke stap zijn voor Samsung, omdat het de technologie daarmee niet alleen voor duurdere toestellen beschikbaar maakt. Tot nu toe zijn het vooral high-end smartphones die een extra lens krijgen. De verwachting is dat de Galaxy Note 8 het allereerste Samsung-toestel met een dubbele camera wordt. Dat toestel verschijnt waarschijnlijk eind augustus. Bovenstaande toestellen volgen waarschijnlijk pas na de Note 8, zodat de phablet de primeur heeft.

Zo werkt de Samsung dubbele camera

Waar Samsung de extra lens precies voor gaat inzetten, is nog niet duidelijk. Bronnen beweren dat Samsung kiest voor dezelfde aanpak als Huawei met onder andere de P10. Daar schiet één lens in kleur, de ander in zwart-wit. De twee beelden worden vervolgens gecombineerd om scherpere foto’s te maken in situaties met weinig licht.

Op de LG G6 wordt de extra lens gebruikt voor een bredere kijkhoek, terwijl Apples iPhone 7 Plus-camera een uniek scherptediepte-effect aan foto’s toevoegt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu