‘Samsung onthult eigen versie van Wear OS op 28 juni’

Bram Lettenmeijer
9 juni 2021, 18:55
2 min leestijd
‘Samsung onthult eigen versie van Wear OS op 28 juni’

Volgens meerdere geruchten werkt Samsung aan een eigen versie van Google’s Wear OS voor haar volgende generatie smartwatches. De Zuid-Koreaanse techgigant kondigt de nieuwe software naar verwachting aan op 28 juni.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: Wear OS voor nieuwe Samsung Galaxy Watch aangekondigd op 28 juni

De nauwe samenwerking tussen Samsung en Google begint langzaam zijn vruchten af te werpen. Samsung kondigt op 28 juni naar verwachting een aangepaste versie van Google’s Wear OS aan, aldus 9To5Google. De software zal voor het eerst op de nog onaangekondigde Galaxy Watch4-serie te vinden zijn.

Als onderdeel van het Mobile World Congress 2021 host Samsung een virtuele sessie, die over een ‘nieuwe horloge-ervaring’ zal gaan. In een korte uitleg over de sessie meldt Samsung het volgende: “Het Galaxy-ecosysteem van verbonden apparaten, services en partnerschappen biedt mensen keuze, vrijheid en mogelijkheden. We vinden smartwatches opnieuw uit en creëren nieuwe kansen voor zowel ontwikkelaars als consumenten.”

Google Wear OS

In hoeverre Samsungs versie van Wear OS zal verschillen van het origineel, is nog niet bekend. Eerder werd gesproken over een One UI-achtig jasje, om de software een eigen uitstraling en exclusieve features te geven.

Van Tizen naar Wear OS

Samsungs huidige slimme horloges draaien allemaal op Tizen OS. Samsung heeft Tizen in het verleden zelf ontwikkeld in samenwerking met Intel. Hoewel Tizen prima werkt, is het voor app-ontwikkelaars verre van ideaal. Wear OS is simpelweg veel toegankelijker voor nieuwe apps. Mede dankzij de nieuwe samenwerking tussen Samsung en Google komt een overstap naar Wear OS niet als een verassing.

Hoewel Samsung met haar uitleg over de sessie van 28 juni niets bevestigt, onderbouwt het verhaal de switch naar Wear OS wel degelijk – voornamelijk omdat ontwikkelaars expliciet worden genoemd.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Samsung-nieuws? Houd dan de website in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kun je natuurlijk de gratis Android Planet-app downloaden.

Meer nieuws over Samsung:

Bron: 9To5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu