Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung en Google sluiten patentdeal en gaan nauwer samenwerken

Gijs Ettes
27 januari 2014, 8:49
1 min leestijd
Samsung en Google sluiten patentdeal en gaan nauwer samenwerken
Patentdeal Samsung en Google

De komende tien jaar zullen Samsung en Google elkaars patenten delen, zo heeft Samsung middels een persbericht afgelopen nacht bekendgemaakt. Dankzij de patentdeal kunnen beide bedrijven beschikken over elkaars patenten en zich wapenen tegen rechtszaken die door andere partijen worden aangespannen. De patentdeal heeft niet enkel betrekking op mobiele technologie, maar op een breed scala aan technologieën en zakelijke gebieden.

De afspraak is een belangrijke voor beide bedrijven, die het in de rechtszaal meerdere malen aan de stok hadden met Apple en diverse patenttrollen. In het geval van Samsung hebben die zaken al honderden miljoen dollars gekost. Google heeft veel last van Rockstar Consortium, een bedrijf dat 4,5 miljard dollar aan patenten bezit en onder andere Apple, Microsoft en Blackberry achter zich heeft staan.

Lees verder na de advertentie.

Dankzij de patentdeal kunnen Samsung en Google zich naar eigen zeggen beter op innovatie richten, in plaats van het voeren van rechtszaken. De patentdeal biedt daarnaast mogelijkheden voor verdere en nauwere samenwerking in de nabije toekomst.

“Samsung en Google laten de rest van de industrie zien dat er meer valt te winnen bij samenwerking dan het voeren van onnodige patentrechtszaken”, aldus Dr. Seungho Ahn die de juridische afdeling van Samsung leidt.

Lees meer over Samsung

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu