De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung en Sectra werken aan veilige smartphone voor regeringen

Redactie
22 september 2015, 10:10
1 min leestijd
Samsung en Sectra werken aan veilige smartphone voor regeringen

Sectra, een belangrijke Europese leverancier van beveiligde smartphones, is een samenwerking met Samsung aangegaan om de beveiligingssuite Knox te integreren in de nieuwe generaties smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Dat laten Sectra en Samsung dinsdag weten. Smartphones van Sectra worden op dit moment door onder andere de Nederlandse ministeries gebruikt, waaronder de beveiligde Android-smartphones. Deze toestellen werken middels een micro-sd-kaartje dat krachtige end-to-end-encryptie aan  bellen en sms’en toevoegt en veilige opslag biedt.

De eerste Sectra-smartphone met Samsung Knox, de Tiger R, wordt op dit moment uitgerold bij een  Europese defensie-instelling. Het toestel  is ontworpen voor gebruik op het beveiligingsclassificatieniveau Departementaal Vertrouwelijk (RESTRICTED).

Samsung en Sectra

Sectra wil Samsung Knox gebruiken om het toestel minder kwetsbaar te maken voor “kwaadaardige applicaties en potentiële sabotage”, terwijl de hardwarematige bescherming van encryptiesleutels  van Sectra voor de beveiligde communicatie zorgt. Bezitters van de Tiger R kunnen de smartphone ook gebruiken om ‘normaal’ te bellen en sms’en, e-mailen of surfen, mits dit is goedgekeurd door de organisatie van de gebruiker.

“Via de samenwerking met Samsung en de integratie van Samsung Knox in onze Tiger-oplossing, combineren we onze expertise op het gebied van encryptietechnologie en de uitgebreide kennis van Samsung op het gebied van platformbeveiliging”, zegt Jeroen de Muijnck, directeur van Sectra Communications.

8e32c9bd1dabd4ae_org
De Tiger R van Sectra met Samsung Knox

“Sectra is een van de pioniers op het gebied van mobiele spraakversleuteling met twintig jaar ervaring in de beheersing van mobiele beveiligde communicatiesystemen”, zegt Björn Hansen, hoofd sales  bij Samsung. “Via een nauwe samenwerking tussen de ontwikkelingsteams achter Samsung Knox en Sectra Tiger R maken we de technologie beschikbaar voor gebruikers die daar eerder niet van konden profiteren.”

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu