De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Dit zijn de 5 belangrijkste vernieuwingen van Samsung Experience 9.0

Erwin Vogelaar
3 februari 2018, 9:57
3 min leestijd
Dit zijn de 5 belangrijkste vernieuwingen van Samsung Experience 9.0

Zodra de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus eindelijk hun Android 8.0-update ontvangen, krijgen ze ook Samsung Experience 9.0. Dit is er nieuw in de Android-skin.

Lees verder na de advertentie.

Dit is er nieuw in Samsung Experience 9.0

Het kan niet lang meer duren tot Android 8.0 (Oreo) uitkomt voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Met deze update krijgen deze toestellen alle nieuwe functies van Android Oreo. Oreo wordt uitgerold als onderdeel van Samsung Experience 9.0, de volledige software-update met eigen verbeteringen.

Heb je de bètaversies van het besturingssysteem voor deze toestellen gevolgd? Dan weet je al wat je kunt verwachten. Zo niet, dan zetten we enkele belangrijke verbeteringen van Samsung Experience 9.0 voor je op een rij. De afbeeldingen komen uit infographics zoals getoond in de bèta en geüpload door Sammobile.

1. Slimmer zoeken

De zoekmachine voor je apps is slimmer. Zoek je in de Finder naar een app, of iets anders op je smartphone, dan krijg je ook relevante zoekopdrachten en -resultaten. Zo zoekt Finder niet enkel op je smartphone naar apps, maar ook in Galaxy Apps en de Play Store. Apps zijn dus direct te downloaden als ze nog niet op je toestel staan.

samsung experience 9.0

Zoekresultaten uit je contacten, instellingen, berichten of e-mails krijgen daarnaast mooie kaarten met alle informatie. Hierdoor vind je mogelijk wat je zoekt zonder dat je hiervoor de extra apps hoeft te openen.

2. Twee accounts voor berichten-apps

Met Dual Messenger is het mogelijk om twee accounts te gebruiken voor dezelfde berichten-app. Er wordt een kopie van de app op je smartphone geplaatst. Het nieuwe icoontje krijgt een badge, zodat je de twee versies van de berichten-app goed uit elkaar kunt houden. Deze badge is ook rechtsonder in het scherm te zien bij het openen van de tweede versie van de app.

samsung experience 9.0

Voor deze functie heb je wel een uniek account nodig voor beide versies. Veel berichten-apps vragen echter om authenticatie via een telefoonnummer. Om deze functie te gebruiken heb je in dat geval dus ook twee telefoonnummers nodig.

3. Aanpasbaar toetsenbord

Het toetsenbord van Samsung heeft een toolbar vlak boven de letters. In deze toolbar staan een aantal snelkoppelingen die je zelf samenstelt. Denk aan knoppen voor emoji, stickers, gifs, instellingen enzovoort. Door een knopje ingedrukt te houden en te verslepen, zet je ‘m op een andere plek. Samsung voegt daarnaast nieuwe emoji, gifs en stickers toe om te gebruiken via het toetsenbord.

Tevens introduceert Samsung vier nieuwe kleuren toetsenborden met hoog contrast. Dat is prettig voor mensen met een visuele beperking die op deze manier mogelijk beter de toetsen kunnen zien.

4. Bixby briefing

Je kunt de dag starten met een briefing van Bixby. Zodra het alarm heeft geklonken vertelt Bixby over het weer van de dag, met een passende schermkleur en achtergrondmuziek gezien de weersomstandigheden. Deze functie vind je terug in de klok-app.

samsung experience 9.0

5. Kleine aanpassingen

Samsung Experience 9.0 voegt ook wat kleinere verbeteringen toe. Kleurlenzen worden geïntroduceerd om het hele scherm een gekleurde waas te geven. Deze functie is bedoeld om bijvoorbeeld je ogen rust te geven of om je sneller te laten lezen. De e-mail-app van Samsung laat je daarnaast nu e-mails snoozen.

samsung experience 9.0

Het is na deze update ook mogelijk om een shortcut naar Samsung Cloud op je thuisscherm te plaatsen en in het Samsung Cloud-scherm zie je direct hoeveel ruimte in de cloud wordt gebruikt. Samsung DeX ondersteunt met Samsung Experience 9.0 ook monitoren met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en 2580 bij 1440 pixels.

Wanneer verschijnt de update?

De update naar Samsung Experience 9.0 en Android 8.0 kan elk moment verschijnen voor de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus. Een exacte dag weten we nog niet, maar houd Android Planet goed in de gaten. Zodra het zover is, lees je het natuurlijk hier. Wist je al dat je het laatste nieuws ook leest in onze Android Planet-app?

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu