Samsung gaat samenwerking smartphones, gadgets, pc’s en tv’s verbeteren

Redactie
13 november 2014, 12:03
2 min leestijd
Samsung gaat samenwerking smartphones, gadgets, pc’s en tv’s verbeteren

Samsung heeft zijn nieuwe dienst Samsung Flow aangekondigd, dat apparaten van de Zuid-Koreaanse fabrikant beter wil laten samenwerken. Dit geldt voor smartphones, tablets, wearables, pc’s en tv’s van het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe dienst lijkt op Apples Continuity, waarbij processen en content tussen apparaten worden gesynchroniseerd. Samsung Flow moet de gebruikservaring van producten ten goede komen, omdat je gemakkelijk tussen apparaten kunt wisselen terwijl je hetzelfde blijft doen.

Samsung Flow: Transfer, Defer en Notifiy

Samsung Flow bestaat uit drie onderdelen: Transfer, Defer en Notifiy. Deze drie functies zorgen ervoor dat de processen en content tussen apparaten worden uitgewisseld, waardoor de gebruiker beter kan multitasken.

Bij Transfer wordt het mogelijk om heel snel content en processen tussen apparaten te delen. Dit kan met een foto, waarbij je de foto van een smartphone direct naar je tv stuurt. Ook werkt Transfer bij een videogesprek. Stel: je hebt een videogesprek op je tablet. Dan kun je deze eenvoudig naar je smartphone sturen om het gesprek vervolgens met dat apparaat te vervolgen.

notify-samsungflow

De tweede functie is Defer, waarbij gebruikers de mogelijkheid krijgen om een proces stop te zetten en op een ander apparaat te hervatten. Dit is erg handig bij het bewerken van documenten, maar ook bij het afspelen van video. Je kunt dan bijvoorbeeld op de tv verder kijken waar je op je smartphone was gebleven.

Als laatste is er Notify (afbeelding boven), dat notificaties tussen apparaten synchroniseert. Zo kun je bijvoorbeeld op je pc of tv zien dat je wordt gebeld. Dit geldt ook van andere notificaties, zoals berichten of de melding dat de accu van je tablet bijna leeg is. Laatstgenoemde is erg handig, want een tablet kan na een paar dagen standby te staan opeens leeg zijn. Zo’n melding voorkomt dergelijke situaties.

Wanneer krijg jij Samsung Flow?

De releasedatum van Samsung Flow is nog onbekend. Ook de apparaten die Flow krijgen, zijn nog niet door Samsung bekendgemaakt. Om van Flow gebruik te maken, moet je echter wel allemaal Samsung-apparaten hebben.

Laatste Samsung-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu