De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Door kanker getroffen werknemers krijgen compensatie van Samsung

Redactie
3 augustus 2015, 18:47
1 min leestijd
Door kanker getroffen werknemers krijgen compensatie van Samsung

Samsung richt een fonds op waarmee door kanker getroffen fabrieksmedewerkers van het Zuid-Koreaanse bedrijf worden gecompenseerd. Ook wordt er geïnvesteerd in een betere werkomgeving.

Lees verder na de advertentie.

In totaal zijn de afgelopen tien jaar tweehonderd mensen die werkten in een chipfabriek ziek geworden;  het overgrote aantal heeft leukemie. Inmiddels zijn er zeventig mensen overleden. Samsung stelt  100 miljard won (77,9 miljoen euro) beschikbaar voor het fonds, waarmee zieke werknemers en hun familie en de families van overleden werknemers worden gecompenseerd.

Samsung-fonds voor werknemers

Het Samsung-fonds zet zich ook in voor de verbetering van de werkomgeving, waardoor werken in een chipfabriek veiliger wordt. De door kanker getroffen werknemers kwamen tijdens hun werkzaamheden in contact met  gevaarlijke chemicaliën en werden blootgesteld aan radiatie. In samenwerking met families van de zieke werknemers en verschillende onafhankelijke experts is het fonds opgericht, dat soortgelijke situaties in de toekomst moet voorkomen.

Samsung maakte pas echt werk van het fonds in 2014, toen de film Another Promise werd uitgebracht. De film is gebaseerd op de verhalen van de door kanker getroffen werknemers, waarna Samsung onder vuur kwam te staan. In dat jaar wachtten verschillende zieke werknemers en families van overledenen al bijna tien jaar op compensatie.

Laatste nieuws over Samsung

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu