‘Samsung gaat Apple aanklagen vanwege iPhone 5’

Redactie
19 september 2011, 11:24
1 min leestijd
'Samsung gaat Apple aanklagen vanwege iPhone 5'

Hoewel de iPhone 5 nog niet te koop is in de winkel, zou Samsung van plan zijn Apple aan te klagen in Korea vanwege de schending van patenten. Zo zou de iPhone 5, net als de vorige iPhones, gebruik maken van gepatenteerde draadloze netwerktechnologie van Samsung. Dit meldt de Korea Times op basis van anonieme bronnen, waaronder twee hooggeplaatste directeuren van Samsung. Ook de iPad van Apple zou gebruik maken van de technologie van Samsung.

De rechtszaak om de iPhone 5 in Korea is de zoveelste in de patentensoap tussen de twee bedrijven. Inmiddels klagen Samsung en Apple elkaar over de hele wereld aan, zo zouden er nu maar liefst 23 rechtszaken lopen. Zo is de Samsung Galaxy Tab 10.1 verboden in Duitsland, en mag de Samsung Galaxy S II alleen maar verkocht worden in Nederland als de software wordt aangepast.

Lees verder na de advertentie.

Een eventuele rechtszaak in Korea om de iPhone 5 kan ervoor zorgen dat het toestel van Apple later in de winkels komt. Een verbod kan ervoor zorgen dat consumenten toch voor een vergelijkbaar Samsung-product zullen kiezen. De iPhone 5 zal in Korea verkocht gaan worden door de twee grootste providers van het land: SK Telecom en KT. Een eventueel verbod kan ervoor zorgen dat beide providers inkomsten mislopen, en ook zij zullen een rechtszaak om de iPhone 5 op de voet volgen.

Bron: Korea Times

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu