Samsung gaat dit jaar drie Android-telefoons uitbrengen

Redactie
3 april 2009, 10:50
1 min leestijd
Samsung gaat dit jaar drie Android-telefoons uitbrengen
samsung android telefoon

Samsung hield tot nu toe de kaken stijf op elkaar als het om Android-nieuws ging. Maar op CTIA 2009 lukte het Forbes toch om iets meer informatie over Samsung’s Android-plannen te ontfutselen. In een gesprek met Dr. Won-Pyo Hong, executive vice president voor de wereldwijde productstrategie van Samsung, gaat het bedrijf dit jaar meerdere Android-telefoons uitbrengen. Naast een Europees toestel komen er twee toestellen die voor de VS zijn bedoeld, waarschijnlijk voor operators T-Mobile en Sprint. Voor ons betekent dat dus helaas maar één toestel, dat in juni gelanceerd zal worden.

Het is opvallend dat Samsung zo traag is met Android-toestellen. Volgens Won-Pyo Hong heeft dat te maken met mobiele operators, die Android wel zien zitten, maar minder enthousiast worden van de nauwe banden met Google. Samsung heeft daarom een onderscheid gemaakt in Android-telefoons en ‘Google Experience’-telefoons, volgepakt met allerlei Google-applicaties. Samsung kiest voor de eerste groep: Android-telefoons, zonder dat de gebruiker daarbij allerlei Google-diensten krijgt opgedrongen. Dat houdt in dat de toestellen wel op Android draaien, maar dat de interface er misschien wat anders uitziet dan we op de G1 gewend zijn.

Lees verder na de advertentie.

De Amerikaanse Android-fans zijn ergens in de tweede helft van het jaar aan de beurt. Sprint en T-Mobile zijn de twee meest waarschijnlijke operators, omdat zij als enige Amerikaanse operators lid zijn van de Open Handset Alliance. Het afwijkende uiterlijk zou alleen bij de Amerikaanse Android-telefoons het geval kunnen zijn; bij de Europese telefoon moet het toestel voor meerdere landen en mobiele operators geschikt zijn.

Via: Forbes

[de drie telefoons op de foto zijn willekeurige toestellen van Samsung]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's