‘Samsung gaat dualsim Android-telefoon Samsung Galaxy Y Pro Duos maken’

galaxy-txtSamsung heeft plannen om een dualsim-telefoon te maken, die op Android draait. Het gaat om de Samsung Galaxy Y Pro Duos, die is afgeleid van de Samsung Galaxy Txt. De Galaxy Txt is vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Y Pro die in Nederland is gelanceerd. Er zijn echter twee verschillen: de Galaxy Y Pro Duos heeft een dualsimkaartslot en een frontcamera aan de voorzijde. De Galaxy Txt heeft beide niet. Het is voor het eerst dat een bekende fabrikant van smartphones een Android-toestel met dualsim op de markt brengt. Eerder verschenen er wel dualsim-telefoons, maar dat waren geen smartphones of ze werden gemaakt door onbekende Aziatische fabrikanten. Het nieuwe toestel werd ontdekt door GSM Arena, die een advertentie voor de Galaxy Y Pro Duos in handen kreeg (hieronder te zien).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Samsung Galaxy Y Pro Duos heeft een relatief klein 2,6 inch scherm, met daaronder een fysiek QWERTY-toetsenbord. Het lijkt te gaan om een goedkoop prepaid-toestel met bescheiden specificaties. Ter vergelijking: de Galaxy Txt/Galaxy Y Pro kost in Nederland 120 euro bij een Android prepaid pakket. Het nieuwe dualsim-toestel zou afmetingen hebben van 111 x 63 x 12 mm en voorzien zijn van een 832 MHz Qualcomm MMS7227-processor. Het is nog niet bekend of de dualsim-telefoon naar Nederland komt.

samsung galaxy y pro duos

Lees meer over de Galaxy S Duos en zijn opvolger, de Galaxy S Duos 2.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.