‘Samsung gaat Galaxy F-reeks introduceren, meer premium dan Galaxy S’

Gijs Ettes
25 september 2013, 15:04
1 min leestijd
‘Samsung gaat Galaxy F-reeks introduceren, meer premium dan Galaxy S’
samsung-komt-met-12-inch-tablet-in-oktober-samsung-logo-3

Samsung komt naar verluidt met een nieuwe Galaxy-reeks, de Galaxy F. Deze reeks zou de nieuwe top worden van het smartphoneportfolio van de fabrikant.

Dit meldt het Koreaanse ET News althans op basis van anonieme bronnen. Momenteel is de topreeks van Samsung de Galaxy S-serie, waarvan de Samsung Galaxy S4 het laatste topmodel is. De Galaxy Note-serie, met als nieuwste telg de Samsung Galaxy Note 3, is de andere high-end reeks van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Hier zou de Galaxy F-reeks echter bij moeten komen.

Lees verder na de advertentie.

Door een stap als deze zou Samsung ieder jaar met drie topmodellen komen, naast een nieuwe in de Galaxy Note- en Galaxy S-serie. Volgens ET News krijgt de eerste Galaxy F-smartphone een behuizing die volledig van aluminium is, een 16-megapixel-camera bevatten en is hij voorzien van een heel ander ontwerp dan we tot nu toe gewend zijn van Samsung. Naar verluidt huisvest het nog niet onthulde toestel zelfs een octacore-processor, in plaats van de quadcore-processors die nu nog gebruikelijk zijn in high-end modellen.

Het werd al langer verwacht dat Samsung met een topmodel zou komen dat niet langer vrijwel volledig van plastic is. De meeste websites dacht echter dat het daarbij ging om de nog niet aangekondigde Samsung Galaxy S5. Dit kan natuurlijk nog steeds het geval zijn. Waarschijnlijk weten we eind dit jaar of in het voorjaar van 2014 meer.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu