Samsung gaat naamgeving telefoons aanpassen

Redactie
12 augustus 2011, 17:43
2 min leestijd
Samsung gaat naamgeving telefoons aanpassen
Samsung gaat naamgeving toestellen aanpassen

Bijna iedere week verschijnt er Samsung-telefoon, en met alle serienummers en bijnamen is het steeds moeilijker om aan de naam af te leiden om wat voor soort toestel het gaat. Daarom gooit Samsung haar huidige naamgeving op de schop en komt ze met nieuwe eenvoudige manier om toestellen te benoemen. De Android-toestellen van de fabrikant blijven wel allemaal Galaxy heten. Alleen zullen namen als Ace, Gio en Mini gaan verdwijnen.

De toptoestellen van Samsung zullen de letter S blijven behouden, zoals bekend van de Samsung Galaxy S en de Samsung Galaxy S2. Hierbij komen vier nieuwe categorieen met de letters R, W, M en Y. Hier staart R voor royaal en staat het voor toestellen in de 300 tot 400 euro prijsklasse. W staat voor wonderlijk en wordt gebruikt voor telefoon tussen de 200 en 300 euro. M, magisch, is nog een klasse lager met telefoons van 130-200 euro. Y, van jong (young), geeft toestellen aan die 130 euro of minder kosten.

Lees verder na de advertentie.

 Samsung naamgeving 2011

Net zoals bij de Samsung Galaxy S II, krijgen nieuwe versies van een telefoon een ander getal. Dus krijg je bijvoorbeeld de R2 en de Y4. Sommige toestellen krijgen dan nog een extra indicator zoals Plus, Pro en LTE. Met Plus wordt een toestel bedoeld met betere interne specificaties dan het orgineel, maar met hetzelfde design. Een voorbeeld hiervan is de Samsung Galaxy S Plus. Met Pro worden toestellen bedoeld met een fysiek qwerty-toetsenbordje en LTE geeft aan dat de telefoon snel 4G-internet kan ontvangen.

Ook de Wave en de Omia-serie krijgen dezelfde soort naamgeving. Wave-telefoons draaien op Bada, het eigen mobiele besturingssysteem van Samsung, terwijl Omnia-telefoons van Windows Phone zijn voorzien. De beste Bada-telefoons zullen gwoon Wave heten met een nummer, zoals de Samsung Wave III, terwijl Wave-toestellen met iets mindere specificaties een M of een Y in hun naam kunnen krijgen. Voor Omia-telefoons geldt hetzelfde, alleen kunnen toestellen met mindere specificaties naast de M en Y ook een W opgeplakt krijgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Young
Samsung Galaxy Young

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu