Downloaden: Samsung rolt Android 11-update uit voor Galaxy S20 FE

Mike Peek
20 december 2020, 10:10
2 min leestijd
Downloaden: Samsung rolt Android 11-update uit voor Galaxy S20 FE

Ben je in het bezit van een Samsung Galaxy S20 FE? Dan hebben we goed nieuws: de Android 11-update rolt vanaf nu uit voor je smartphone. Wij laten zien hoe je de update installeert.

Lees verder na de advertentie.

Android 11 rolt uit voor Samsung Galaxy S20 FE

One UI 3.0 rolt vanaf nu uit voor de Samsung Galaxy S20 FE. Samsung baseert deze Android-‘schil’ op Android 11. Dat is de nieuwste versie van het besturingssysteem. Je krijgt vanzelf een melding wanneer de update voor jouw toestel klaarstaat. Eerder rolde Android 11 al uit voor de Samsung Galaxy S20-serie, maar de FE werd toen nog overgeslagen.

samsung galaxy s20 fe android 11

SamMobile meldt dat de Android 11-update voor de Samsung Galaxy S20 FE nu beschikbaar is in Rusland. Naar verwachting is de update de komende dagen en weken ook te downloaden voor gebruikers in andere landen. Via het instellingenmenu kun je onder het Software-tabblad checken of Android 11 al klaarstaat voor jouw toestel.

Kun je updaten? Maak dan altijd vooraf een back-up van je smartphone. Mocht de installatie onverhoopt misgaan, dan ben je in ieder geval geen persoonlijke gegevens kwijt. Leg je Samsung Galaxy S20 FE tijdens het proces ook zeker aan de oplader. Zo voorkom je dat het toestel tussentijds uitvalt omdat de batterij leeg is. Verder is het verstandig om de Android 11-update via wifi te downloaden: het installatiebestand is behoorlijk groot.

Dit zijn de nieuwe functies in One UI 3.0

One UI 3.0 is de nieuwste versie van Samsungs besturingssysteem, dat de Koreaanse fabrikant zoals gezegd baseert op Android 11. Veel applicaties hebben een vernieuwd design en spraakassistent Bixby is iets slimmer geworden. Ook heeft de camera-app er een paar mogelijkheden bijgekregen.

Daarnaast beschik je over enkele geheel nieuwe functies. Denk bijvoorbeeld aan Chatbubbels. Dat zijn icoontjes van gesprekken die op je homescreen blijven staan. Zo kun je snel reageren en hoef je de chat-app zelf niet telkens te openen. Wil je meer lezen over de software-update? Lees dan onze uitgebreide review van Android 11.

Het laatste nieuws over Samsung:

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu