Samsung Galaxy 3 en 5: goedkope Android-toestellen

galaxy-3-en-5
Tijdens Google I/O zijn meer dan vijftig Android-toestellen in vitrinekasten te zien. Soms zijn er mensen die daar iets nieuws tussen ontdekken, zoals de Samsung Galaxy 3 en 5. De twee toestellen zien eruit als instapmodellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Samsung Galaxy 3 (GT-i5801) is een goedkoop uitziend toestel met een schermresolutie van maar 240 x 400. Het is voorzien van Android 2.1, 3G, Wi-Fi, microSD-geheugen en een 3,5 mm headset-aansluiting. Ook de Samsung Galaxy 5 (GT-i5500) heeft een relatief klein scherm en lijkt als enige van de twee bedoeld voor Europa. De opdruk van de Italiaanse operator TIM bevestigt dat nog eens. Zelf heeft Samsung nog geen officiële mededelingen gedaan.

Samsung zou als op één na grootste mobiele toestelfabrikant veel kunnen doen om Android onder de massa bekendheid te geven. Ze kondigden eerder aan dat 50% van de nieuwe toestellen voorzien zullen zijn van Android, terwijl maar 30% op het eigen Bada OS zal draaien. Maar of dat met deze goedkoop uitziende toestellen gaat lukken? Voor huidige Android-gebruikers zal het belangrijker zijn dat Samsung eerst het update-proces goed op orde heeft.

samsung galaxy 3 galaxy 5

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.