De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Gerucht: Samsung Galaxy A90, A70 en A50 hebben vingerafdrukscanner in het scherm

Thomas Haenen
15 januari 2019, 10:48
2 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy A90, A70 en A50 hebben vingerafdrukscanner in het scherm

Samsung is voornemens vingerafdrukscanners in het scherm te verwerken bij de Galaxy A90, A70 en A50. Deze onaangekondigde smartphones worden de eerste goedkopere toestellen met de technologie.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A 2019-vingerafdrukscanner krijgt upgrade

We gaan in 2019 meer smartphones zien met de vingerafdrukscanner in het scherm, maar je zult er niet altijd de hoofdprijs voor hoeven te betalen. Volgens het doorgaans betrouwbare ETNews gaat Samsung de technologie implementeren in de volgende generatie Galaxy A-toestellen. De Zuid-Koreaanse bron meldt dat de Samsung Galaxy A90, Galaxy A70 en Galaxy A50 in het tweede kwartaal van 2019 onthuld worden, maar geeft nog geen verdere specificaties en details.

De Galaxy A-reeks wordt steeds belangrijker voor Samsung. Topman DJ Koh verklaarde vorig jaar dat ‘baanbrekende’ functies voortaan als eerste worden geïntroduceerd op midrange smartphones, en niet meer op dure modellen in de Galaxy S- en Note-reeks. De eerste voorbeelden zagen we afgelopen najaar, toen Samsung de Galaxy A7 en Galaxy A9 met respectievelijk drie en vier camera’s achterop introduceerde.

Samsung Galaxy A 2019-vingerafdrukscanner

Scanner niet ultrasoon, maar optisch

De drie toestellen worden waarschijnlijk uitgerust met een optische beeldsensor, net als de Huawei Mate 20 Pro en OnePlus 6T. Onder de schermlaag zit dan een camera die een foto maakt van je vingerafdruk, en deze vergelijkt met de eerder gemaakte scan.

In de Samsung Galaxy S10 zit naar verwachting geen optische, maar ultrasone vingerafdrukscanner in het scherm. Die scant je vinger met hele kleine trillingen in het beeld. Ultrasone scanners zijn sneller en accurater, maar ook een stuk complexer. De Galaxy S10 wordt waarschijnlijk de eerste smartphone met de technologie; goedkopere modellen van de fabrikant moeten dus nog iets langer wachten.

Veel nieuwe Samsung-smartphones

Het lijken drukke maanden te worden voor Samsung. Eind januari presenteert de fabrikant al een nieuwe budgetreeks met de Galaxy M10, Galaxy M20 en Galaxy M30. Vervolgens wordt op 20 februari de Galaxy S10 onthuld. Op een evenement in San Francisco wordt niet alleen dat nieuwe vlaggenschip getoond, maar ook de eerste 5G- en opvouwbare smartphone van Samsung. Deze Galaxy A-reeks volgt waarschijnlijk pas na het geweld van de andere aankondigingen.

Volgens dezelfde bron brengt Samsung later in 2019 nog zes smartphones in de Galaxy A-reeks uit. Deze modellen hebben de vingerafdrukscanner echter niet in het scherm, maar achterop of op de zijkant. Wel worden ze uitgerust met meerdere camera’s achterop. Ook claimt de bron dat Samsung de toestellen uitrust met een 3D-sensor, dat zorgt voor betere ondersteuning van augmented reality-apps.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A50
Samsung Galaxy A50

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu