De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

´Deze Samsung Galaxy A-smartphones verschijnen volgend jaar’

Rens Blom
31 juli 2019, 12:08
2 min leestijd
´Deze Samsung Galaxy A-smartphones verschijnen volgend jaar’

De populaire Galaxy A-serie van Samsung lijkt volgend jaar compleet vernieuwd te worden. Uit informatie van het Europese patentenbureau blijkt namelijk dat Samsung negen nieuwe Galaxy A-namen heeft geregistreerd.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de A-serie

Na jaren van meerdere smartphonelijnen met verwarrende namen veranderde Samsung begin dit jaar zijn strategie. Dure toestellen verschijnen nog steeds in de Galaxy S- en Note-reeksen en andere series, bijvoorbeeld de goedkope Galaxy J-lijn, stopten. Sinds februari komen betaalbare én midrange smartphones uit in de Galaxy A-serie. Die startte met de Galaxy A30 en A50 en later dit jaar zijn ook de A10, A20e, A40, A60, A70 en A80 uitgebracht.

Samsung Galaxy A70 voorkant achterkant

→ Lees hier onze preview van de betaalbare Galaxy A10 en A20e.

De smartphones, die tussen de 149 (A10) en 549 euro (A80) kosten, spreken verschillende doelgroepen aan. Samsung voert goedkopere en midrange modellen, terwijl de Galaxy A80 met zijn uitschuifbare en draaiende camera neigt naar het high-end-segment. Hij is zelfs even duur als de Galaxy S10e.

Uit statistieken van onder meer de Android Planet-prijsvergelijker, webwinkels en prijsvergelijker Kieskeurig blijkt dat de Galaxy A-smartphones in Nederland goed verkopen. Samsung meldt bij zijn nieuwste kwartaalcijfers dat de A-serie wereldwijd in trek is.

→ Check ook onze (video)review van de Samsung Galaxy A40.

Nieuwe Samsung Galaxy A-lijn in 2020

Kijkend naar de populariteit van de A-reeks is het logisch dat er volgend jaar nieuwe modellen verschijnen. Een serie naamregistraties bij het Europese patentenbureau EUIPO lijkt de namen van deze smartphones al te verklappen. Letsgodigital ontdekte dat er op 29 juli negen productnamen zijn ingediend bij de EUIPO, allen in de categorie ‘smartphones, tablets en computers’. De namen zijn niet rechtstreeks door Samsung ingediend, maar door een gespecialiseerd bedrijf dat vaker namens Samsung aanvragen doet.

De namen zijn als volgt: A11, A21, A31, A41, A51, A61, A71, A81 en A91. Dit lijken dus de rechtstreekse opvolgers te worden van de A-modellen die nu te koop zijn. Door van de A10 naar de A11 te gaan, kiest Samsung voor een eenvoudige en herkenbare naamstrategie. Meer details van de smartphones ontbreken nog. Dat is niet vreemd, want de eerste A-toestellen verschenen in februari. De opvolgers worden dus ook pas in januari of februari verwacht.

→ Lees hier onze Samsung Galaxy A80 preview, de eerste Samsung-smartphone met een kantelcamera.

samsung galaxy a50 review

Galaxy A90 in aantocht

Voor die tijd komt Samsung wel met de Galaxy A90, het enige model dat nog ontbreekt in de line-up van dit jaar. Geruchten over de A90 gaan al maanden rond en anonieme bronnen stellen dat het toestel meermaals is uitgesteld. Binnenkort zou hij dan echt komen, met 5G-ondersteuning en een randloos scherm dat een uitschuifbare selfiecamera gebruikt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy A11
Samsung Galaxy A11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu