Dit weten we over de Samsung Galaxy A-serie voor 2017

Thomas Haenen
16 september 2016, 16:55
3 min leestijd
Dit weten we over de Samsung Galaxy A-serie voor 2017

Samsung lijkt binnen afzienbare tijd de Galaxy A-serie te updaten voor 2017. Geruchten rondom verschillende nieuwe smartphones lijken steeds steviger te worden, wat suggereert dat een aankondiging niet ver weg is.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A geruchten

De Samsung Galaxy A-serie bestaat uit verschillende Android-smartphones met dunne behuizingen en midrange hardware. De eerste toestellen in de reeks verschenen eind 2014, met de Galaxy Alpha als introductiemodel voor de serie. In december 2015 bracht Samsung verschillende nieuwe Galaxy A-modellen uit en inmiddels lijkt het Koreaanse bedrijf zich al voor te bereiden op de volgende generatie. De Galaxy A (2017) toestellen worden waarschijnlijk binnen enkele weken onthuld, maar dit zijn alle Galaxy A geruchten op een rijtje.

samsung galaxy a3 2016

1. Samsung Galaxy A3 (2017)

Net als voorgaande jaren zal de Galaxy A-serie weer bestaan uit verschillende modellen, waarbij de Galaxy A3 functioneert als instapmodel. Specificaties van de Galaxy A3 (2017) lekten eerder deze week al uit. Het lijkt een echte middenklasser te worden, met degelijke maar zeker niet denderende specificaties.

Zo zou het toestel voorzien zijn van een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Achterop prijkt een 13 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera. Er zou slechts 8GB opslagruimte aanwezig zijn, 2GB werkgeheugen en een 1,5 GHz-processor met acht cores. De adviesprijs is nog onbekend, maar zijn voorganger werd voor zo’n 250 euro in de markt gezet.

2. Samsung Galaxy A7 (2017)

Een paar stapjes hoger vinden we vervolgens de Galaxy A7 (2017), met een groter 5,5 inch-scherm en een full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De A7 wordt aangedreven door een octacore-processor geklokt op 1,8 GHz, met 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop óók een 16 megapixel-camera.

Gezien de specificaties verwachten we een adviesprijs van iets meer dan 400 euro. Het vorige model in de reeks is uiteindelijk echter nooit in Nederland verschenen, waardoor het nog maar de vraag is of we deze opvolger hier wel zullen krijgen.

android nougat

3. Geen Android Nougat

Misschien wel de meest opvallende informatie uit de uitgelekte specificaties voor beide toestellen: ze lijken vooralsnog op Android 6.0 Marshmallow te lopen. Google introduceerde vorige maand Android 7.0 Nougat, maar beide toestellen zijn nog uitgerust met software die inmiddels ruim een jaar oud is.

In theorie kan Samsung de smartphones nog van een update voorzien voor de release. Uit het verleden hebben we echter geleerd dat de kans daarop klein is. Zo werd de Galaxy A3 (2016) nog uitgebracht met Android 5.1 Lollipop, hoewel het drie maanden na de introductie van Marshmallow verscheen. Een update naar Android 6.0 verscheen pas in de loop van dit jaar. Vermoedelijk zal de Galaxy A (2017)-serie ook tot het voorjaar van 2017 moeten wachten voor de nieuwe software.

4. Releasedatum

Het is nog onbekend wanneer de nieuwe toestellen officieel onthuld worden. We verwachten echter dat dit niet al te lang meer zal duren. Het toestel dook onlangs al op bij Zauba, een Indiase importinstantie. Doorgaans duiken nieuwe toestellen daar vlak voor hun release op. Een aankondiging in oktober of november lijkt voor de hand te liggen.

5. Meer toestellen

Hoewel er nog geen geruchten over zijn verschenen, verwachten we nog verschillende andere toestellen in de reeks. Zo bracht Samsung vorig jaar ook een Galaxy A5 uit én een Galaxy A9. Dat er een Galaxy A5 (2017) bestaat durven we wel met enige zekerheid te zeggen. Wel is het nog even afwachten wanneer het toestel officieel onthuld wordt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A3 (2017)
Samsung Galaxy A3 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu