De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gerucht: Samsung Galaxy A-telefoons krijgen misschien ook 3 jaar updates

Wouter Nijsen
13 augustus 2020, 17:03
1 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy A-telefoons krijgen misschien ook 3 jaar updates

Samsung maakte onlangs bekend dat high-end smartphones drie jaar Android-versie-updates krijgen, en mogelijk gaat het bedrijf ook goedkopere Galaxy A-telefoons langer ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Updates voor Samsung Galaxy A-telefoons

Tijdens het Unpacked-evenement waar de Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra zijn aangekondigd, maakte het bedrijf ook bekend dat high-end smartphones langer updates krijgen. Dit geldt voor de Samsung S10 en nieuwere telefoon. Website TizenHelp (via Sammobile) meldt nu dat het bedrijf overweegt om specifieke Galaxy A-telefoons ook langer van updates te voorzien.

Samsung Galaxy A71

Een Samsung-medewerker zou hebben laten weten dat de fabrikant kijkt naar de mogelijkheden. Hoewel er verder veel onduidelijk is, gaat het vermoedelijk om de duurdere Galaxy A-telefoons.

Hierbij kun je denken aan de Samsung A71, die begin dit jaar werd aangekondigd, en de Samsung A80 uit 2019. Zodra Samsung meer informatie heeft, dan is dit te lezen in de Mombers-app van het bedrijf. Dan lees je het uiteraard ook op Android Planet.

Voor vlaggenschepen van Samsung geldt nu dat ze kunnen rekenen op drie jaar aan Android-versie-updates. Dit betekent dat de Samsung Galaxy Note 20, Note 20 Ultra, Samsung S20, Samsung S20 Plus en Samsung S20 Ultra worden bijgewerkt naar Android 11, Android 12 en Android 13. De Galaxy S10-telefoons zouden nog upgrades naar Android 11 en 12 krijgen, omdat ze al een update naar versie 10 hebben gehad.

Andere Galaxy A-telefoons

Het lijkt er dus niet op dat goedkopere Galaxy A-smartphones, zoals de A51 en A41, ook drie jaar Android-versie-updates krijgen. Deze smartphones moeten het hoogstwaarschijnlijk doen met twee grote Android-updates, wat gangbaar is voor toestellen uit de A-lijn.

De Galaxy A51 en A41 draaien uit de doos op Android 10 en worden dus sowieso bijgewerkt naar versie 11 en 12 van het besturingssysteem. De smartphones ontvangen daarnaast regelmatig beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy A51 review: de beste goedkope Samsung van dit moment?
Bron: TizenHelp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A80
Samsung Galaxy A80

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu