Samsung Galaxy A40 nu al onthuld: goedkoopste Samsung met randloos scherm

Thomas Haenen
19 maart 2019, 13:02
2 min leestijd
Samsung Galaxy A40 nu al onthuld: goedkoopste Samsung met randloos scherm

De Samsung Galaxy A40 is binnenkort al in Nederland verkrijgbaar. De budgetsmartphone is uitgerust met een 5,9 inch-scherm en een dubbele camera achterop.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A40 officieel aangekondigd

Samsung breidt zijn Galaxy A-reeks verder uit met de Galaxy A40, vooralsnog het goedkoopste toestel in de reeks. De smartphone is uitgerust met een relatief groot scherm, vlotte hardware en een dubbele camera. Het toestel is binnenkort verkrijgbaar bij verschillende webwinkels, waaronder Belsimpel. De adviesprijs bedraagt 249 euro en er zijn vier kleuren: zwart, wit, blauw en koraalroze.

Het toestel is de opvolger van de Galaxy A6, die iets minder dan een jaar geleden verscheen. Ten opzichte van het vorige model is het scherm groter, de hardware krachtiger en achterop zit een extra camera. De belangrijkste specificaties op een rij:

  • 5,9 inch amoled-scherm met full hd-resolutie
  • 16+5 megapixel-camera achterop, 25 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 9.0 (Pie) met OneUI-interface
  • Octacore-chipset, 4GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Vingerafdrukscanner, dualsim en ondersteunt snel opladen

Ook het design is flink verbeterd. De Galaxy A6 had nog flinke zwarte randen aan weerszijden van het beeld, de Galaxy A40 heeft een ‘Infinity U’-scherm. Bovenaan het beeld zit een kleine, U-vormige inkeping voor de selfiecamera. Verder zit enkel onderaan nog een kleine zwarte balk. Door die smallere randen is het scherm in de A40 groter, terwijl het toestel zelf juist iets compacter is dan zijn voorganger. De achterkant loopt schuin af, met twee camera’s aan de zijkant en een vingerafdrukscanner in het midden.

Achterop zit een primaire camera van 16 megapixel, met een diafragma van f/1.9. Die wordt ondersteund door een groothoeklens van 5 megapixel met een kijkhoek van 123 graden. Daarmee schiet je bredere foto’s. De camera-app is tevens uitgerust met slimme beeldherkenning, zodat de instellingen automatisch worden aangepast op basis van wat er in beeld staat.

Galaxy A-reeks groeit

Onlangs gaf Samsung nog een eerste teaser vrij voor een evenement op 10 april. Dat zou om de Galaxy A-reeks draaien, en de verwachting was dat de Galaxy A40 daar onthuld werd. Dat toestel lijkt nu dus al eerder gepresenteerd te worden. Wel wordt die dag nog de Galaxy A90 gepresenteerd, een duurder toestel in de reeks uitgerust met een uitschuifbare camera.

Vanaf deze week ligt ook de Samsung Galaxy A50 in de winkels. Die heeft een adviesprijs van 349 euro, maar is wel uitgerust met drie camera’s achterop en een vingerafdrukscanner in het scherm.

Lees meer nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A40
Samsung Galaxy A40

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu