Android 11-update voor Samsung Galaxy A42 5G nu te downloaden

Wouter Nijsen
15 maart 2021, 16:53
2 min leestijd
Android 11-update voor Samsung Galaxy A42 5G nu te downloaden

Samsung heeft een Android 11-update uitgebracht voor de Galaxy A42 5G. De betaalbare smartphone wordt daarmee (eindelijk) voorzien van de meest recente Android-versie.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A42 Android 11-update uitgebracht

Samsung bracht de Galaxy A42 5G vorig jaar uit met Android 10 en maakt nu een Android 11-update voor de telefoon beschikbaar. De grote software-upgrade is nu te downloaden in Nederland en brengt de nieuwste Android-versie – en alle vernieuwingen die daarbij horen – naar het toestel. In de update zit ook de Android-beveiligingsupdate van februari 2021 verwerkt.

samsung galaxy a42 5g review

Heb je een Samsung Galaxy A42? Dan krijg je automatisch een melding als je de Android 11-update kan downloaden. Het is ook mogelijk om zelf te checken of de nieuwe versie beschikbaar is. Open hiervoor de instellingen, ga naar ‘Software-update’ en tik hier op ‘Downloaden en installeren’. Als het goed is, verschijnt de update dan in beeld.

In Android 11 zitten allerlei handige verbeteringen. Zo wordt het design van de software aangepakt, krijg je nieuwe privacy-opties en is de camera-app verbeterd. Ook kun je aan de slag met chatbubbels. Wil je meer weten over de Android-versie? Check dan ook onze uitgebreide Android 11 review. Heb je een andere smartphone? Neem dan een kijkje in het Android 11 update-overzicht om te zien of jij ook (binnenkort) kan updaten.

Over de Samsung Galaxy A42 5G

De Galaxy A42 5G is de opvolger van de populaire Galaxy A41 van vorig jaar. De smartphone heeft een groter scherm, snelle hardware en betere accuduur dan zijn voorganger. Ook heeft ‘ie 5G-ondersteuning en daarmee ben je alvast klaar voor de toekomst. 5G is al beschikbaar in Nederland, maar de echte snelheidsverbeteringen komen pas volgend jaar.

In de review van de Samsung Galaxy A42 5G lees je veel meer over de telefoon en bespreken we de belangrijkste plus- en minpunten. Later deze week kondigt Samsung waarschijnlijk de Galaxy A52 en A72 aan, die de populaire Galaxy A51 en A71 opvolgen.

Samsung Galaxy A42 5G

Samsung Galaxy A42 5G prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,-

Bekijken

Het laatste nieuws over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A42 5G

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu