De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy A42 gaat 5G bieden voor een zacht prijsje’

Stijn Wanders
30 juni 2020, 14:06
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy A42 gaat 5G bieden voor een zacht prijsje’

Samsung werkt mogelijk aan een 5G-opvolger voor de Galaxy A41. De Samsung Galaxy A42 is hiermee een duidelijk teken voor de komst van meer betaalbare 5G-telefoons in 2021.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A42 wordt betaalbare 5G-telefoon

Samsung is van plan om in 2021 meer betaalbare 5G-smartphones te lanceren en één van deze telefoons is waarschijnlijk de Galaxy A42. Volgens een bericht van Sammobile is de Samsung Galaxy A42 5G met modelnummer SM-A426B nu in de maak.

Samsung heeft al meerdere smartphones uitgebracht met de nieuwe internetstandaard en probeert ondertussen de prijsbarrière te verlagen. Zo heeft de fabrikant van twee midrange-toestellen een 5G-variant gelanceerd, de Samsung A51 en Galaxy A71. In 2021 staat ons hoogstwaarschijnlijk meer hiervan te wachten.

samsung galaxy a41 review

De Samsung Galaxy A42 5G heeft mogelijk 128GB aan opslag aan en verschijnt in de kleuren grijs, zwart en wit. De Galaxy A41-opvolger verschijnt volgens Sammobile waarschijnlijk ook als 4G-versie in landen waar 5G nog niet (breed) beschikbaar is.

Het toestel wordt als het goed is in 2021 gelanceerd, maar veel specifieker dan dat wordt het niet. Ook alle overige specificaties zijn tot nog toe onbekend.

Opkomst 5G: groter aanbod aan betaalbare smartphones

Samsung is niet de enige die 5G wil aanbieden voor een zachte prijs. Ook chipmaker Qualcomm zet hier volledig op in en heeft recent een nieuwe chipset aangekondigd.

De Snapdragon 690 biedt 5G-ondersteuning en richt zich waarschijnlijk vooral op het budget- en midrange-segment. De huidige processors van Qualcomms 600-serie zitten namelijk in Android-telefoons van 250 tot 400 euro.

Recent is ook de 5G-veiling van start gegaan in Nederland. Ben je benieuwd naar wat dit precies is en hoe het in zijn werk gaat? Wij vertellen het je.

Meer artikelen lezen over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A42 5G

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu