Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo maakt de Samsung Galaxy A5-update je selfiecamera beter

Thomas Haenen
2 januari 2018, 12:12
1 min leestijd
Zo maakt de Samsung Galaxy A5-update je selfiecamera beter

Een nieuwe update voor de Samsung Galaxy A5 (2017) verbetert de camera van het midrange toestel, en voegt enkele extra opties voor selfies toe.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A5 (2017)-update verbetert camera

De update voor de Samsung Galaxy A5 (2017) wordt op dit moment wereldwijd uitgerold. Naast enkele beveiligingsupgrades wordt vooral de camera van het toestel aangepakt. Na installatie beschik je over enkele van dezelfde features als de onlangs aangekondigde Galaxy A8.

Zo vind je in de camera-app nu een ‘Selfie focus’-mode. Daarmee voeg je een scherpte-diepte-effect toe aan zelfportretten. Bij je selfies wordt de achtergrond van blur voorzien, om meer nadruk te leggen op de voorgrond. Doorgaans is voor zo’n effect een tweede cameralens vereist, maar Samsung haalt wat softwaretruucjes uit. Gebruikers die de update al hebben ontvangen, melden dat dat vrij aardig werkt.

Samsung Galaxy A5 (2017)-update

Ook het beautyfilter voor selfies is uitgebreid, met een optie voor huidskleurcorrectie. Wil je net wat minder wit en flets lijken op je foto’s, dan kun je dat vanuit de camera-app bijwerken. De camera achterop wordt voorzien van een augmented reality-modus. Die zit vol virtuele stickers en stempels die je op objecten in de echte wereld kunt plakken. Overigens werken die stickers ook in de selfiecamera, als je bijvoorbeeld een masker op je gezicht wil plakken.

Uitbreiding voor Galaxy A-serie

Samsung brengt de nieuwe camera-opties ook uit voor de Galaxy A7 (2017), die niet in Nederland is verschenen. De goedkopere Galaxy A3 (2017), die hier wel verkrijgbaar is, moet het helaas zonder de nieuwe opties doen. Wel krijgen beide smartphones later dit jaar nog een update naar Android 8.0 (Oreo). Ook brengt het bedrijf deze maand de Samsung Galaxy A8 uit. Dat toestel heeft een voorkantvullend, randloos scherm, krachtigere hardware, en een dubbele selfiecamera.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A3 (2017)
Samsung Galaxy A3 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu