‘Samsung brengt randloos scherm naar goedkopere smartphones’

Thomas Haenen
9 november 2017, 11:02
2 min leestijd
‘Samsung brengt randloos scherm naar goedkopere smartphones’

Niet alleen high-end Samsung-smartphones hebben straks een voorkantvullend scherm. Ook de goedkopere Galaxy A-serie wordt randloos, zo wijzen bronnen uit.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy A5 randloos scherm in de maak’

Geruchten dat de Samsung Galaxy A5 (2018) een voorkantvullend scherm krijgt, zoemen al een tijdje rond. Onduidelijk was echter of het om een scherm met minimale randen zou gaan, of een gebogen scherm dat doorloopt in de randen, vergelijkbaar met de vlaggenschepen van Samsung. Sammobile weet nu te melden dat de Galaxy A5 (2018) hetzelfde ‘Infinity Display’ krijgt als bijvoorbeeld de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

Dat betekent dat de voorkant van de volgende Galaxy A5 volledig uit scherm bestaat. De homeknop onder het scherm sneuvelt en de vingerafdrukscanner wordt naar de achterkant verplaatst. Het scherm heeft een beeldverhouding van 18,5 bij 9. Dat is iets langer dan het 16 bij 9 scherm op de meeste smartphones.

Samsung Galaxy A5 (2017) review

Tot nu toe zijn het vooral high-end smartphones die randloze schermen hebben, zoals de OnePlus 5T en de LG V30. Toch zijn er ook al een aantal goedkopere alternatieven. Zo is sinds kort de Huawei Mate 10 Lite verkrijgbaar en brengt Wiko dit najaar enkele randloze smartphones van zo’n 300 euro uit. Samsung lijkt begin volgend jaar ook die trend te omarmen.

Niet Android Oreo, maar Nougat

Helaas lijkt Samsung de Galaxy A-serie net als voorgaande jaren met een verouderde versie van Android te lanceren. De website schrijft ook dat de Galaxy A5 nog op Android 7.0 (Nougat) loopt, terwijl de definitieve versie van Android 8.0 (Oreo) al sinds augustus voor fabrikanten beschikbaar is. Waarschijnlijk krijgen de Galaxy A-toestellen pas in de loop van 2018 een update naar Oreo.

Hoewel het niet de eerste keer is dat de Galaxy A-toestellen bij de release op verouderde software draaien, blijft het opmerkelijk. Onder andere Sony en Huawei hebben al nieuwe smartphones uitgebracht die op Android Oreo. Waarom Samsung er zo laat bij is, is onbekend.

De nieuwe Samsung Galaxy A-serie wordt doorgaans in december gepresenteerd, en is dan vanaf januari of februari te koop. De verwachting is dat er, naast een Galaxy A5, ook een Galaxy A3 (2018) en Galaxy A7 (2018) in de maak zijn. Welke varianten er precies verschijnen en wanneer deze naar Nederland komen, horen we binnenkort.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A5 (2017)
Samsung Galaxy A5 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu