De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy A50 krijgt voortaan maandelijkse beveiligingsupdates

Rens Blom
9 oktober 2019, 10:58
2 min leestijd
Samsung Galaxy A50 krijgt voortaan maandelijkse beveiligingsupdates

Samsung geeft de Galaxy A50 voortaan elke maand een beveiligingsupdate en verbetert zo de veiligheid van het populaire toestel. Voorheen ontving de A50 slechts elke drie maanden een update.

Lees verder na de advertentie.

Vaker updates voor de Samsung Galaxy A50

Google stelt als ontwikkelaar van Android elke maand een beveiligingsupdate beschikbaar voor fabrikanten. Die moeten toestellen minder dan twee jaar oud verplicht eens per drie maanden updaten. Vaker is wenselijk, aldus Google.

Een beveiligingsupdate dicht lekken in het Android-besturingssysteem en maakt je smartphone dus telkens wat veiliger. De Samsung Galaxy A50 is sinds maart te koop en kreeg tot nu elk kwartaal een update. Samsung heeft dat beleid per 1 oktober gewijzigd: het toestel ontvangt nu elke maand een beveiligingspatch.

samsung galaxy a50 review

Dat blijkt uit de vernieuwde updatepagina voor Samsung-smartphones, ontdekte Android Police. De nieuwe Galaxy XCover 4s en Galaxy Fold staan nu ook op de lijst voor maandelijkse updates. Dure toestellen als de Galaxy S10, Note 10 en Galaxy S9 van vorig jaar staan al op de lijst.

Opvallend is dat andere Galaxy A-toestellen nog steeds eens in de drie maanden geüpdatet worden. De Galaxy A70 en A80 zijn nieuwer en duurder dan de A50, maar krijgen dus minder vaak updates. Dat blijft voorlopig zo, bevestigt een Samsung-woordvoerder aan Android Planet. Dat de A50 de sprong maakt naar maandelijkse updates, komt volgens de woordvoerder omdat de smartphone beter verkoopt. “Zo krijgen de toestellen die door de grootste groep mensen gebruikt worden, eerder een update.” Volgens een onderzoeksbureau was de Galaxy A50 deze lente de bestverkochte smartphone in Europa. De woordvoerder kan niet met zekerheid zeggen of de A50 tot het einde van de minimale ondersteuningsperiode (lente 2021) op de maandelijkse updatelijst blijft staan, al lijkt die kans wel groot.

Meer over de Samsung Galaxy A50

De Galaxy A50 is Samsungs populairste midrange-smartphone van dit moment. Een losse A50 kost zo’n 250 euro, en voor dat geld krijg je een snelle telefoon met een groot scherm en drie camera’s achterop.

Tel daar een lange accuduur, snelle oplader en fijne software bij op en je hebt een complete smartphone voor weinig geld. Wil je meer weten over het toestel? Lees hier onze uitgebreide Samsung Galaxy A50 review of bekijk de videoreview hieronder.

Samsung Galaxy A50 review: fijn en snel Galaxy S10-alternatief

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A50
Samsung Galaxy A50

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu