Samsung Galaxy A50 en A30 bijgewerkt: dit zijn de Galaxy A50s en A30s

Thomas Haenen
23 augustus 2019, 10:34
2 min leestijd
Samsung Galaxy A50 en A30 bijgewerkt: dit zijn de Galaxy A50s en A30s

De Galaxy A50 is de populairste Samsung-smartphone van de afgelopen maanden. Daarom krijgt het toestel sneller dan verwacht een upgrade met de Galaxy A50s, die onder andere over verbeterde camera’s beschikt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A50s officieel: betaalbaar met betere camera

De Samsung Galaxy A50s en Galaxy A30s zijn bijgewerkte versies van twee goedkope, betaalbare Samsung-smartphones. Beide toestellen gooien het roer niet radicaal om, maar bieden vooral kleine verbeteringen aan onder andere de camera en het design.

Of en wanneer de twee telefoons in Nederland verschijnen, is nog onbekend. Gezien het succes van de Galaxy A50 hier, lijkt de kans groot dat in ieder geval de Galaxy A50s hier binnen enkele weken verkrijgbaar is. Het huidige model is hier zeer populair, waarschijnlijk door de combinatie van goede specificaties en een relatief lage adviesprijs.

Samsung Galaxy A50s officieel

Camera’s en design aangepast

De Samsung Galaxy A50s doet daar nog een schepje bovenop, met bijvoorbeeld een verbeterde camera. De primaire sensor van 25 megapixel achterop de A50 is vervangen door een exemplaar van 48 megapixel. Die wordt ondersteund door een dieptesensor van 5 megapixel voor bokeh-foto’s en een groothoeklens van 8 megapixel voor bredere shots. Voorop zit nu een 32 megapixel-camera in plaats van een 25 megapixel-camera.

Tot slot is de plastic achterkant aangepast. Daar zijn nu enkele subtiele lijnen en patronen in verwerkt. Het 6,4 inch-scherm, de Exynos 9610-chip, vingerafdrukscanner in het scherm en flinke 4000 mAh-accu zijn allemaal ongewijzigd gebleven. De adviesprijs van deze variant is onbekend, maar waarschijnlijk is de A50s ongeveer even duur als het huidige model: zo rond de 300 euro.

Galaxy A30s: dubbele lens aangepakt

De Galaxy A30s bouwt verder op de Galaxy A30, die nooit in Nederland is verschenen. Daardoor is het onzeker of deze variant hier wel verschijnt. De A30s heeft hetzelfde aangepaste ontwerp, en beschikt achterop over een verbeterde primaire camera van 25 megapixel en groothoeklens van 8 megapixel (in plaats van 5 megapixel).

We hebben bij Samsung Nederland nagevraagd of de verbeterde Galaxy A-toestellen ook hier verschijnen. Een woordvoerder kon ons niet direct meer vertellen. In dezelfde reeks kun je op dit moment de Galaxy A10, Galaxy A20s, Galaxy A40, Galaxy A70 en Galaxy A80 bestellen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A30s
Samsung Galaxy A30s

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu