De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung Galaxy A51 krijgt Android 13 in Nederland

Tim Ligterink
6 december 2022, 12:59
2 min leestijd
Samsung Galaxy A51 krijgt Android 13 in Nederland

Samsung is druk bezig hun smartphones te voorzien van Android 13 en ook oudere modellen worden geüpdatet. Nu is het de beurt aan de Galaxy A51.

Lees verder na de advertentie.

Android 13-update voor Samsung Galaxy A51 rolt nu uit

Als je gebruik maakt van een Samsung Galaxy A51, kun je vanaf nu een belangrijke update binnenhalen. Het gaat om Android 13 in combinatie met One UI 5. Dat is Samsungs eigen schil die over het besturingssysteem van Google ligt. De update introduceert een aantal nieuwe functies op het gebied van taal, personalisatie en privacy.

Je krijgt doorgaans een melding als de update klaarstaat voor je smartphone, maar soms kun je deze al voor zijn. In de instellingen van je telefoon kun je de update namelijk handmatig opzoeken. Ga daarvoor naar ‘Software-update’ en druk – mits de update klaarstaat – op ‘Downloaden en installeren’.

samsung galaxy a51 review

Aangezien de update meerdere gigabytes groot is, raden we je aan om hem te downloaden via een wifi-verbinding.. Samen met de Android 13-update komt ook de beveiligingsupdate van oktober 2022. Daarmee is je smartphone digitaal beter beschermd.

Dit is nieuw in Android 13 met One UI 5

De Android 12-update van 2021 was een grote verandering voor Android-smartphones. En hoewel Android 13-update op het eerste gezicht een stuk minder uitgebreid oogt, komt het toch met een paar handige en leuke veranderingen. Zeker in combinatie met de One UI 5-schil.

Zo heeft One UI 5 een set aangepaste icoontjes om de telefoon te voorzien van de ‘Samsung-stijl’ en zijn de kleuren hiervan aan te passen op het kleurpallet van je achtergrond. Ook kun je widgets nu stapelen om ruimte te besparen op je thuisscherm en zijn alle privacy- en beveiligingsinstellingen overzichtelijk samengevoegd in één menu.

Bekijk onze Samsung Galaxy A51-review

Het is alweer twee jaar geleden dat de Samsung Galaxy A51 werd geïntroduceerd en het toestel is nog steeds razend populair. In onze videoreview vertelt Android Planet-redacteur Wouter je alles over deze smartphone en wat ‘ie te bieden heeft.

Samsung Galaxy A51 review: de beste goedkope Samsung van dit moment?

Meer Samsung-nieuws

Dank voor de tip Hubertus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A51
Samsung Galaxy A51

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu