Samsung Galaxy A51 en A71 krijgen S20-features met update
Rens Blom

Een update voor de Samsung Galaxy A51 en A71 brengt allerlei verbeteringen en nieuwe features met zich mee. Een deel van die features was eerst exclusief te gebruiken op de duurdere Galaxy S20-serie. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Update voor Galaxy A51 en A71

De razend populaire Galaxy A51 en Galaxy A71 ontvangen de update vanaf vandaag, meldt Samsung. De uitrol gebeurt gefaseerd, waardoor je mogelijk nog een paar dagen geduld moet hebben voordat de update voor jouw toestel beschikbaar is.

Lees ook

Na het installeren van de update kun je gebruikmaken van allerlei nieuwe features, waarvan een deel van de duurdere Galaxy S20 komt. De meest interessante is Single Take, een feature voor de camera-app. Hiermee kun je maximaal tien seconden filmen met verschillende cameramodi tegelijk. Daarna kijk je de beelden met die verschillende filters terug, kun je het filmpje bewerken en kies je het leukste eindresultaat.

Samsung Galaxy A71

Ook nieuw in de camera-app zijn een handmatige focus en een aangepaste belichtingstijd. Deze features zijn vooral leuk voor meer technisch onderlegde gebruikers. Je kan voortaan ook filters maken aan de hand van zelfgemaakte foto’s en betere foto’s en video’s maken van zonsondergangen.

Meer verbeteringen

De update voor de Galaxy A51 en Galaxy A71 introduceert ook verbeteringen die niet met de camera te maken hebben. Denk aan een meer uitgebreide galerij-app, meer acties en live vertaling in het Samsung-toetsenbord en Quick Share. Met deze feature deel je snel en eenvoudig bestanden met andere (Samsung)gebruikers om je heen. Via Music Share kun je sneller verbinding maken met de bluetooth-speaker van een vriend of familie.

Tot slot bevat de update de Android-beveiligingspatch van juni, waardoor de smartphones beter beschermd zijn tegen recent opgeloste beveiligingsproblemen.

Lees alles over de Samsung Galaxy A51 of bekijk hier alles over de Samsung Galaxy A71.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.