Samsung verklapt: nieuwe Galaxy A51 krijgt kwartaalupdates

Wouter Nijsen
9 december 2019, 16:51
2 min leestijd
Samsung verklapt: nieuwe Galaxy A51 krijgt kwartaalupdates

De Samsung Galaxy A51 moet nog worden aangekondigd, maar veel details over het toestel liggen al op straat. Nu weten we dat de Galaxy A51 straks hoogstwaarschijnlijk elk kwartaal een beveiligingsupdate krijgt, en niet maandelijks.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A51-updates verschijnen elk kwartaal

De Samsung Galaxy A51 krijgt na de release elk kwartaal een beveiligingsupdate. Dit ontdekte website Sammobile op de vernieuwde updatepagina van Samsung. De nog onaangekondigde smartphone staat daar bij de toestellen die elk kwartaal een Android-beveiligingspatch ontvangen, en komt dus waarschijnlijk niet in aanmerking om maandelijks bijgewerkt te worden.

Dit kan echter veranderen: de Galaxy A50 kreeg aanvankelijk ook elke drie maanden een update, maar Samsung paste het updatebeleid voor deze telefoon later aan. Hierdoor ontvangt de Galaxy A50 nu elke maand een beveiligingspatch, zodat het toestel beter beschermd is tegen kwetsbaarheden in Android. De A50 is één van de populairste smartphones van dit moment, wat waarschijnlijk de reden voor Samsung is geweest om vaker updates uit te brengen.

samsung galaxy a51 updates

Het kan dus zijn dat zijn opvolger, de Galaxy A51, straks ook vaker updates krijgt. Het nieuws is in ieder geval opvallend, want de smartphone is nog niet officieel verschenen en zou later deze week worden gepresenteerd. Het is onduidelijk of en wanneer de smartphone ook naar de Benelux komt.

Wel is het aannemelijk dat de A51 uit de doos op Android 10 draait, de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem. Samsung geeft Galaxy A-telefoons doorgaans twee versie-updates, wat zou betekenen dat de A51 tot en met Android 12 wordt bijgewerkt.

Lees ook: Deze Samsung-toestellen krijgen een update naar Android 10

Wat we weten over de Galaxy A51

De afgelopen weken zijn de meeste specificaties van de Samsung Galaxy A51 gelekt. Zo zou het toestel beschikken over een Exynos 9611-chip met 4/6GB werkgeheugen en 64/128GB aan opslagruimte. Naar verluidt heeft de smartphone ook een 6,5 inch-scherm, 4000 mAh-accu met ondersteuning voor snelladen en een vingerafdrukscanner onder het scherm.

Verder zou de Galaxy A51 vier camera’s achterop hebben: een primaire camera van 48 megapixel, 12 megapixel-groothoeklens, 5 megapixel-macrocamera en dieptesensor van 5 megapixel voor het maken van portretfoto’s. De Galaxy A51 wordt samen met de A71 vrijwel zeker op 12 december officieel aangekondigd. Zodra er meer bekend is over de prijs en release van de smartphone, dan lees je het natuurlijk op Android Planet.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A51
Samsung Galaxy A51

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu