Samsung Galaxy A52 5G krijgt nu Android 12-update in Nederland

Mike Peek
15 januari 2022, 12:29
2 min leestijd
Samsung Galaxy A52 5G krijgt nu Android 12-update in Nederland

Het is een belangrijke dag voor een zeer populaire smartphone. Nederlandse gebruikers van de Samsung Galaxy A52 5G kunnen nu de Android 12-update installeren. We laten zien hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A52 Android 12-update beschikbaar

Samsung zet flink vaart achter het updaten van zijn smartphones naar Android 12. Eerder deze week was het al de beurt aan de Samsung Galaxy A72. Vandaag staat de update klaar voor de razend populaire Samsung Galaxy A52. Vooralsnog lijkt alleen te gaan om de 5G-versie van dat toestel. Waarschijnlijk volgt de 4G-variant snel.

Heb je een Samsung A52 5G en wil je de Android 12-update installeren? Dat is zo gepiept. Ga naar de instellingen, kies onderin voor ‘Software-update’ en tik hierna op ‘Downloaden en installeren’. Het toestel gaat vervolgens op zoek naar de nieuwste software, waarna je kan beginnen met installeren. Ook kun je wachten totdat je automatisch een melding krijgt als de nieuwe Android-update voor je klaarstaat.

samsung galaxy a52 review

Android 12 brengt een nieuw uiterlijk met zich mee. Op Samsung-telefoons heb je nu een ‘Kleurenpalet’-optie, waarmee je menu’s, instellingen en app-icoontjes een andere look kan geven. Hierbij kijkt je telefoon naar de achtergrond die je hebt ingesteld. Gebruik je bijvoorbeeld een blauwe wallpaper, dan zie je de kleur blauw overal in de interface terugkomen.

Naast de A52 krijgen nog veel meer Galaxy A-telefoons Android 12. Denk hierbij aan de iets snellere A52s, die (hopelijk) spoedig wordt geüpdatet. Samsung heeft de nodige high-end telefoons inmiddels al bijgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung S21, S20, S10 en de opvouwbare toestellen van het bedrijf.

Meer over de Galaxy A52

De Samsung Galaxy A52 werd vorig jaar in maart uitgebracht en is een erg populaire midranger. Het toestel lijkt in veel opzichten op de A72, maar heeft een iets kleiner scherm en een camera minder. Het toestel beschikt wel over dezelfde processor, hetzelfde design en draait op dezelfde software.

Meer weten? In de Samsung Galaxy A52 review vertellen we je alles over de telefoon. Check ook de reviews van de Galaxy A72 en Galaxy A52s als je informatie zoekt over deze toestellen. Samsung werkt volgens geruchten aan de Galaxy A53, die de A52 moet opvolgen.

Heb jij de Android 12-update binnen op je Samsung Galaxy A52 5G? Laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt!

Samsung Galaxy A52 review: de nieuwe verkoophit van Samsung?
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A52
Samsung Galaxy A52

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu