De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy A52 wordt niet met de snelste oplader geleverd

Kaylee Laurens
17 maart 2021, 20:10
2 min leestijd
Samsung Galaxy A52 wordt niet met de snelste oplader geleverd

Samsung levert de Galaxy A52 met een 15 Watt-oplader. Dit is opvallend, omdat het toestel snelladen met 25 Watt ondersteunt. De ‘echte’ snellader moet je dus los aanschaffen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A52 wordt geleverd met 15 Watt-oplader

De Galaxy A52 is officieel door Samsung aangekondigd. We kunnen nu met zekerheid vaststellen dat het toestel snelladen met 25 Watt ondersteunt. Samsung levert de Galaxy A52 echter met een tragere 15 Watt-adapter.

Ondanks dat de Galaxy A52 niet wordt geleverd met een stekker van 25 Watt, is de midranger nog steeds een interessante opvolger van de Galaxy A51 van vorig jaar. Dit toestel werd eveneens geleverd met een oplader van 15 Watt, maar zonder mogelijkheid tot snelladen met 25 Watt.

samsung galaxy a52 officieel

Naast de optie om nog sneller op te laden, is de Galaxy A52 ook op andere fronten flink verbeterd. Zo beschikt het nieuwe Samsung-toestel over een vloeiend 90Hz-scherm, waardoor het veel soepelere beelden toont. Ook beschikt de A52 over een grotere accu en nieuw design. Bovendien is de behuizing stof- en waterdicht.

Het ontbreken van een oplader van 25 Watt in de Galaxy A52-doos maakt het toestel niet een slechte deal. Wel is het iets om over na te denken, vooral als je van plan was de Galaxy A52 aan te schaffen met de verwachting dat je direct uit de doos gebruik kunt maken van supersnel opladen.

Galaxy A52 5G

Naast de Galaxy A52 presenteert Samsung ook de Galaxy A52 5G, die – zoals de naam van het toestel al verklapt – overweg kan met het nieuwe mobiele netwerk. De smartphone is daardoor iets toekomstbestendiger dan het 4G-model. De Galaxy A52 5G is verder vrijwel identiek aan zijn goedkopere broertje en wordt ook geleverd met een 15 Watt-adapter. Er zijn enkele verschillen, zo is het 5G-toestel met een andere processor uitgerust.

Ook beschikt de telefoon over een 120Hz-scherm, in plaats van 90Hz. Dit houdt in dat het display 120 keer per seconde wordt vernieuwd, wat in vloeiende animaties resulteert en ervoor zorgt de A52 5G erg snel in gebruik aanvoelt.

Meer lezen over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A52
Samsung Galaxy A52

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu