Android 13-update voor Samsung Galaxy A53 nu te downloaden in Nederland

Wouter Nijsen
9 november 2022, 10:58
2 min leestijd
Android 13-update voor Samsung Galaxy A53 nu te downloaden in Nederland

Samsung gaat door met het uitrollen van Android 13-updates voor zijn smartphones. Nu is de Galaxy A53 aan de beurt, de populaire midranger die dit jaar werd uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A53 Android 13-update downloaden

Nadat eerder onder andere de Samsung Galaxy S22– en Galaxy S21-smartphones van Android 13 werden voorzien, is het nu de beurt aan de Galaxy A53. De betaalbare telefoon krijgt nu in Nederland een grote upgrade naar de nieuwste Android-versie én One UI 5. Laatstgenoemde is de Samsung-schil die over Android heen ligt.

De update is iets meer dan 2GB groot, waardoor het slim is om ‘m via een wifi-verbinding te downloaden en installeren. Anders ben je mogelijk vlot door je databundel heen. De update voert de nodige veranderingen door en verschijnt relatief snel; veel midrange Android-toestellen wachten nog op Android 13.

samsung galaxy a53

Je krijgt automatisch een notificatie als de Android 13-update voor jouw Samsung Galaxy A53 beschikbaar is. Natuurlijk kun je ook handmatig checken op software-updates. Hiervoor hoef je alleen de instellingen te openen, naar ‘Software-update’ te gaan en hier op ‘Downloaden en installeren’ te tikken. Dan verschijnt de nieuwe versie in beeld en kun je beginnen met downloaden.

Android 13 is overigens de eerste grote software-update voor de Samsung A53. Het toestel wordt nog jarenlang ondersteund en krijgt sowieso upgrades naar Android 14, 15 en 16. Samsung garandeert verder vijf jaar aan beveiligingspatches, waarmee hackers buiten de deur worden uitgehouden, tot en met maart 2027.

Nieuw in Android 13 en One UI 5

Android 13 is niet de meest spannende update van de afgelopen jaren en borduurt vooral voort op de vernieuwingen die Android 12 introduceerde. Desondanks heeft Samsung flink wat verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft een One UI 5 een nieuwe look, met bijvoorbeeld aangepaste app-icoontjes. Daarnaast zijn er meer opties om het uiterlijk van Android te personaliseren.

Ook nieuw is het zogeheten Security en Privacy-dashboard, waar alle beveiliging- en privacyfuncties worden verzameld. Widgets zijn verbeterd en kun je nu ‘stapelen’, zodat je meer ruimte houdt op je homescreen. Samsung heeft tot slot knopjes duidelijker gemaakt, wat weer onderdeel is van het nieuwe design.

Wanneer krijgt mijn Samsung de Android 13-update?

Heb je geen Galaxy A53, maar een ander toestel van Samsung? Dan moet je nog wachten op de Android 13-update. Samsung heeft niet bekendgemaakt wanneer welke toestellen worden bijgewerkt. Maar, het bedrijf kiest er doorgaans voor om dure, high-end telefoons eerst te updaten en dan verder te gaan met bijvoorbeeld de Galaxy A-lijn. Check het Android 13 update-overzicht voor meer informatie.

Heb jij de Android 13-update binnen op je Samsung Galaxy A53? En bevalt de nieuwe software? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Samsung Galaxy A53 review: opvolger van de verkoophit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A53
Samsung Galaxy A53

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu