De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus, met dubbele camera’

Thomas Haenen
23 april 2018, 11:03
2 min leestijd
‘Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus, met dubbele camera’

Samsung werkt mogelijk aan een goedkoper alternatief voor de Galaxy A8. Beelden van zowel een Samsung Galaxy A6 als een Galaxy A6 Plus zijn gelekt en tonen onder andere een voorkantvullend scherm en dubbele camera.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A6 foto’s uitgelekt

Geruchten over een Samsung Galaxy A6 zoemen al een tijdje rond, maar het lijkt er steeds meer op dat de smartphone binnenkort onthuld wordt. Via Slashleaks zijn enkele foto’s van de smartphone uitgelekt. Een hoesje verhult delen van het design, maar de beelden geven desalniettemin een goede eerste indruk. Ook van de Galaxy A6 Plus, een grotere variant, zijn foto’s opgedoken.

Op bovenstaande foto zien we een voorkantvullend beeldscherm, dat volgens bronnen 5,6 inch groot is. Dat is hetzelfde formaat als op de Galaxy A8, al is de resolutie wel iets lager. De Samsung Galaxy A6 krijgt een resolutie van 1440 bij 720 pixels, de Galaxy A8 heeft een full hd-resolutie van 2220 bij 1080 pixels. Achterop zit een vingerafdrukscanner en 16 megapixel-camera.

Samsung Galaxy A6 foto's

De Galaxy A6 Plus heeft hetzelfde ontwerp, maar een groter scherm van 6 inch. Achterop lijkt bovendien een dubbele camera te zitten. Daarmee is het de eerste ‘goedkopere’ smartphone van Samsung met een extra camera achterop. Tot nu toe beschikken alleen de vrij prijzige Galaxy S9 Plus en Galaxy Note 8 over een extra lens.

Galaxy A6 of J8

Wanneer de Samsung Galaxy A6 wordt onthuld, is nog onbekend. Dat afbeeldingen zijn gelekt, suggereert echter dat een aankondiging niet lang meer op zich laat wachten. Samsung bracht in januari al de Galaxy A8 uit. Dat toestel lanceerde destijds met een adviesprijs van 499 euro, maar is inmiddels flink in prijs gezakt. Voor een losse Galaxy A8 betaal je nu nog maar zo’n 350 euro.

Sommige bronnen claimen dat het toestel niet de Galaxy A6, maar de Galaxy J8 wordt. Het bedrijf heeft immers nog geen nieuwe toestellen in de Galaxy J-reeks aangekondigd dit jaar. Het zijn doorgaans goedkopere smartphones met minder krachtige hardware, wat aardig past bij wat er tot nu toe over de Galaxy A6 is verschenen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Slashleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A6
Samsung Galaxy A6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu