De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung gaat nieuwe Galaxy A6 (Plus) niet maandelijks updaten

Wouter Nijsen
11 mei 2018, 9:45
2 min leestijd
Samsung gaat nieuwe Galaxy A6 (Plus) niet maandelijks updaten

Gebruikers van de Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus, twee toestellen die binnenkort in Nederland verschijnen, hoeven niet te rekenen op regelmatige updates. De fabrikant laat weten dat de smartphones slechts één keer per kwartaal een beveiligingspatch kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Weinig Samsung Galaxy A6 updates

Dat laat Samsung weten op zijn Mobile Security-pagina, waar precies te zien is welke toestellen hoe vaak een update krijgen. Net als de Galaxy A3 (2017) van vorig jaar staan de A6 en A6 Plus op het lijstje om elke drie maanden een beveiligingsupdate te ontvangen. Van de Galaxy A-serie worden de A5 (2016), A5 (2017) en A8 (2018) wél maandelijks bijgewerkt.

samsung galaxy a6 updates

Beveiligingsupdates worden elke drie maanden gebundeld en vervolgens uitgebracht. Dit doet Samsung momenteel ook bij telefoons in de Galaxy J-serie (J3, J5 en J7). Duurdere modellen, zoals de Galaxy S9, S8, S7 en Note 8 krijgen netjes elke maand een update. De verwachting is wel dat de A6 en A6 Plus twee grote versie-updates ontvangen, wat zou betekenen dat de smartphones tot en met Android Q worden bijgewerkt. Dit is echter nog niet door Samsung bevestigd.

Meer over de Galaxy A6 en A6 Plus

De Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 werden begin mei aangekondigd en zijn vanaf medio juni hier verkrijgbaar. De toestellen hebben een adviesprijs van respectievelijk 369 en 309 euro, waarmee de Plus-versie iets duurder is dan Galaxy A8 (2018). Die werd voor 499 euro uitgebracht, maar is inmiddels flink in prijs verlaagd.

De Galaxy A6 heeft een 5,6 inch-scherm met een resolutie van 1480 bij 720 pixels. Onder de motorkap bevindt zich een Exynos 7870-chip met octacore-processor, 3GB RAM, 32GB opslagruimte en een 3000 mAh-accu. De vingerafdrukscanner zit achterop, onder de 16 megapixel-camera. De Galaxy A6 Plus kenmerkt zich door het voorkantvullende 6 inch-scherm en heeft een Snapdragon 450-chip met meer werkgeheugen (4GB). Aan de achterkant zit een dubbele camera (16 + 5 megapixel), waarmee portretfoto’s kunnen worden gemaakt.

Tip: blijf op de hoogte van de release van de Samsung Galaxy A6 en A6 Plus door je inschrijven voor de nieuwsbrief, of download de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A6
Samsung Galaxy A6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu