‘Samsung Galaxy A71-renders tonen cameragat en vier camera’s achterop’

Wouter Nijsen
21 november 2019, 16:28
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy A71-renders tonen cameragat en vier camera’s achterop’

Samsung werkt aan een opvolger voor de populaire Galaxy A70. Van de Galaxy A71, zoals de smartphone zou heten, zijn nu renders gelekt die het design en enkele belangrijke features laten zien.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Samsung Galaxy A71-renders

De renders zijn gepubliceerd door website CashKaro en gemaakt in samenwerking met de bekende smartphonelekker OnLeaks. De Samsung Galaxy A71 moet de opvolger worden van de Galaxy A70, die begin dit jaar in Nederland werd uitgebracht.

De A71 heeft een vernieuwd design, dat lijkt op dat van de Galaxy Note 10 en Note 10 Plus. Dit komt vooral door het cameragat in het scherm, waar de selfiecamera in zit verwerkt. Ter vergelijking: de A70 heeft een kleine notch bovenin het scherm.

Daarnaast zien we op de renders dat bijna de volledige voorkant uit display bestaat en alleen aan de onderkant een dunne rand zit. Volgens CashKaro heet de Galaxy A71 een groot 6,7 inch-scherm en afmetingen van 163,5 bij 76 bij 7,9 millimeter. Aan de rechterkant zitten de aan/uit-knop en volumeknoppen, aan de onderkant zit een koptelefoonaansluiting en usb-c-poort.

Een fysieke vingerafdrukscanner ontbreekt, waardoor de Galaxy A71 – net als zijn voorganger – een optische scanner onder het scherm lijkt te krijgen. Waarschijnlijk voegt Samsung ook gezichtsherkenning via de frontcamera toe, wat wel veel minder veilig is dan de vingerafdrukscanner.

Vier camera’s achterop

De smartphone lijkt ook op de Galaxy A51, die onlangs ook door OnLeaks werd gelekt. Deze telefoon moet de Galaxy A50 opvolgen. Net als de vermeende A51 heeft de Galaxy A71 vier camera’s achterop, die in een L-vorm zijn geplaatst.

Over welke camera’s de smartphone precies beschikt, is nog onduidelijk, maar we verwachten een primaire lens, groothoekcamera, telelens en dieptesensor. De Galaxy A70 heeft een 32 megapixel-camera, 8 megapixel-groothoeklens en 5 megapixel-dieptesensor. Een telelens voor optische zoom zou dus nieuw zijn.

Over de interne hardware van de Samsung Galaxy A71 is nog weinig bekend. Ook weten we niet wanneer de smartphone wordt aangekondigd, in de winkels ligt en of ‘ie ook in de Benelux verschijnt. Wel is het aannemelijk dat de A71 op Android 10 draait, met de nieuwste versie van Samsungs OneUI-skin. De Galaxy A70 verscheen dit jaar in april met een adviesprijs van 399 euro, maar haal je op dit moment voor zo’n 330 euro in huis.

Blijf op de hoogte van het nieuws rondom de Samsung Galaxy A71 door de Android Planet-app te downloaden, of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A71
Samsung Galaxy A71

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu